Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Orastava jalkapallobuumi tekee tuloaan Helsingissä – HJK:n euro-ottelu ja HIFK–HJK ovat lähes loppuunmyytyjä

Pääkaupunkiseudun murheenkryyni yleisömäärissä on Vantaan Myyrmäessä kotiottelunsa pelaava PK-35.

Urheilu
 
Sara Aaltio / HS
Sonera-stadion täyttyi edellisessä paikallisderbyssä 26. toukokuuta.
Sonera-stadion täyttyi edellisessä paikallisderbyssä 26. toukokuuta. Kuva: Sara Aaltio / HS
Fakta

Yleisömäärä voi kasvaa viime kaudesta

 Veikkausliiga on tällä kaudella kerännyt keskimäärin 2 364 katsojaa ottelua kohden.

 Viime kauden keskiarvo oli 2 574. Se voi ylittyä, koska jäljellä on vielä kaksi HIFK:n ja HJK:n paikallisottelua.

 Liigaa johtava IFK Mariehamn kerää vähiten yleisöä, keskimäärin 1 272 katsojaa.

 HJK on liigan suosituin joukkue, yleisökeskiarvo 5 196.

Veikkausliigan helsinkiläisjoukkueiden lipunmyynti käy juuri nyt kuumana. Torstaina pelattava Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen toinen osaottelu IFK Göteborgia vastaan myy hyvin, samoin 10. elokuuta pelattava kauden toinen paikallisderby HIFK–HJK.

HJK:n aiemmat europelit eivät suurta yleisöä kiinnostaneet, vaikka molemmissa otteluissa oli alla hyvä vierasottelu. Kun panokset kovenevat ja vastustaja on tunnetumpi, yleisökin kiinnostuu.

HJK:sta kerrotaan, että pääkatsomo ja päädyt ovat loppuunmyytyjä. Myös itäkatsomo alkaa olla täynnä. Tilaa on vielä lähinnä yläkatsomossa. Tarkka lipunmyyntitilanne ei ole HJK:n tiedossa, mutta Ticketmasterin verkkovarausjärjestelmästä katsottuna lippuja on myyty yli 9 000. Sonera-stadionille mahtuu 10 500 katsojaa.

Yleisöä keräävä euro-ottelu tulee HJK:lle hyvään saumaan, sillä kolme edellistä Veikkausliigan ottelua ovat olleet yleisömäärältään vaisumpia: yleisöä on ollut niissä jokaisessa reilut 3 000. Kaksi niistä osui EM-kisojen aikaan ja toinen oli vielä samana päivänä kuin EM-loppuottelu, mutta myös hellesäässä pelattu PK-35-ottelu veti vain 3 185 katsojaa. Ennen ensi sunnuntain FC Lahti -ottelua HJK:n yleisökeskiarvo on reilut 5 000 katsojaa.

Myös seuraava paikallisderby, kuten kauden ensimmäinen toukokuussa, on tulossa täyteen. Lippuja on nyt myyty Sonera-stadionilla 10. elokuuta pelattavaan otteluun yli 8 000. Molemmat kannattajapäädyt ovat täynnä, samoin pääkatsomo. Tilaa on parhaiten yläkatsomoon, jossa on numeroimattomat paikat.

”Ottelu myydään loppuun”, toteaa HIFK:n mediavastaava Toni Saukkola.

HIFK:n kotiotteluissa on yleisömääräkehitys ollut nousujohteista viime otteluissa: kauden suurimmat yleisömäärät ovat olleet VPS-pelissä 18. heinäkuuta (2 918 katsojaa) ja SJK-pelissä (3 313). Jälkimmäinen oli myös ensimmäinen Antti Muurisen luotsamaa HIFK-ottelu. Lisäksi otteluun myytiin lippuja tarjoushintaan yhteistyökumppaneiden kautta. HIFK:n yleisökeskiarvo ennen HJK-ottelua on reilut 2 500.

Pääkaupunkiseudun murheenkryyni yleisömäärissä on Vantaan Myyrmäessä kotiottelunsa pelaava PK-35. Katsojakeskiarvo on hiukan yli 1 500 ja viime ottelut ovat kiinnostaneet noin tuhatta katsojaa.

HJK:n jälkeen Veikkausliigan yleisömagneetti on ollut hyvillä otteillaan yllättänyt Tampereen Ilves, jonka yleisökeskiarvo on reilut 3 200. HIFK on kolmas ja SJK neljäs (keskiarvo hiukan alle 2 500). Sekä SJK että VPS (keskiarvo reilut 2 300) ovat kauden aikana kasvattaneet yleisömääriään uusien stadioneiden valmistuttua.

Kauden pienin yleisömäärä on ollut PS Kemi–SJK-ottelussa, 415 katsojaa. Kemi pelasi ottelun evakossa. Kaiken lisäksi ottelun tulos vaihtui kabineteissa: ottelun voittanut SJK peluutti edustuskelvottomia pelaajia ja tuomittiin häviämään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!