Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rallin MM-sarjan kuljettajat haukkuvat suomalaisen traktorimerkin mainostempauksen – mauton muistutus F1-kuljettajan kuolemasta

Suomen MM-rallin Harjun erikoiskokeelle oli laitettu kaksi traktoria.

Urheilu
 
Emilia Kangasluoma / HS
Sebastien Ogier Harjun erikoiskokeella.
Sebastien Ogier Harjun erikoiskokeella. Kuva: Emilia Kangasluoma / HS

Viikonloppuna päättyneen Suomen MM-rallin Harjun erikoiskokeella oli turvallisuusriski, joka sai kovaa kritiikkiä monilta kuljettajilta.

Torstaina ja perjantaina ajetun Harjun yleisöerikoiskokeen lopun shikaanissa seisoi kaksi traktoria. Kyseessä oli suomalaisen traktorimerkin mainostempaus.

Rallin MM-sarjan hallitsevan maailmanmestarin Sebastien Ogierin mukaan kuljettajat olivat tyrmistyneitä tempauksesta.

”Keskustelimme siitä erikoiskokeen jälkeen ja puhuimme, etteivät he voi olla tosissaan”, Ogier sanoi Autosport-lehdelle.

Alla olevalla videolla Andreas Mikkelsen ajaa tämän vuoden Harjun erikoiskokeella. Traktorimutka näkyy videon lopulla ajassa 1.34.

Kuljettajat huolestuivat omasta turvallisuudestaan, koska traktorit olivat shikaanissa radan asfalttiosuudella, mutta autoissa oli soralle sopivat renkaat. Sellaisilla renkailla pito ei ole parhaimmillaan, varsinkaan sadesäällä.

Monen mielestä traktorit olivat myös mauton muistutus F1-kuljettaja Jules Bianchin kuolemasta. Bianchi törmäsi autollaan radan varrella olleeseen nostotraktoriin. Hän kuoli myöhemmin onnettomuudessa saamiinsa vammoihin.

”Meidän automme ovat vähän turvallisempia [kuin formulat], ja meillä on enemmän suojaa ympärillämme. Emme saavu mutkiin samalla vauhdilla, mutta tuollaisen tekemisessä ei ole mitään järkeä – se ei ole viisasta”, Ogier kritisoi mainostempausta.

Kuljettajat olivat pyytäneet kisajärjestäjiä siirtämään traktorit pois ajoradalta torstain jälkeen. Näin ei kuitenkaan toimittu.

Suomen MM-rallin kilpailujohtajan Kai Tarkiaisen mukaan asiassa toimittiin sääntöjen mukaan. Hän oli keskustellut traktoreista FIA:n kanssa.

”Asiassa seurattiin FIA:n mittauksia siitä, kuinka paljon vapaata tilaa esteiden välissä täytyy olla. Asetuksessa ei määritellä, mikä esteen pitäisi olla”, Tarkiainen sanoi.

Tarkiaisen mukaan yksikään talleista ei valittanut asiasta suoraan hänelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!