Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olympiakisat alkavatkin jo tänään – Brasilia lähtee kultajahtiin Neymarin johdolla torstaina

Kisojen ensimmäinen urheilutapahtuma on naisten E-lohkon jalkapallo-ottelu Ruotsi–Etelä-Afrikka.

Urheilu
 
UESLEI MARCELINO / reuters
Neymaria kohtaan on kovat odotukset. Neymar kuvattuna 30. heinäkuuta ystävyysottelussa.
Neymaria kohtaan on kovat odotukset. Neymar kuvattuna 30. heinäkuuta ystävyysottelussa. Kuva: UESLEI MARCELINO / reuters

Rion olympiakisojen avajaiset ovat perjantaina, mutta kisatapahtumat alkavat jo tänään keskiviikkona. Sekä naisten että miesten jalkapalloa pelataan jo ennen avajaisia. Jalkapallossa erityishuomio kiinnittyy isäntämaa Brasiliaan, jossa pelaa kisojen suurin jalkapallotähti, FC Barcelonan Neymar.

Kisojen ensimmäinen urheilutapahtuma on naisten E-lohkon jalkapallo-ottelu Ruotsi–Etelä-Afrikka. Se alkaa tänään keskiviikkona kello 19 Suomen aikaan. Keskiviikkona pelataan vielä neljä muutakin naisten jalkapallo-ottelua.

Miesten jalkapalloturnaus avataan ottelulla Irak–Tanska torstaina kello 19 Suomen aikaan, mutta kello 22 ainakin isäntämaassa katseet kiinnittyvät otteluun Braslia–Etelä-Afrikka.

Brasilialta odotetaan, kuten aina, turnauksen voittoa. Brasilia on voittanut viisi kertaa MM-kultaa mutta ei koskaan olympiajalkapalloa. Lisäksi edellinen MM-turnaus, kotikisat nekin, päättyi katastrofiin: ensin murskaava 1–7-välierätappio Saksalle ja vielä tappio pronssiottelussa Hollannille.

MM-kisojen puolivälierässä loukkaantunut Neymar ei pelannut tappio-otteluissa. Nyt hänen uskotaan johdottavan Brasilian menestykseen.

Neymar ei myöskään pelannut kesäkuussa Copa American juhlaturnauksessa, joten hän on päässyt rauhassa valmistautumaan olympialaisiin. Copa American väliin jättäminen oli Barcelonan ja Brasilian jalkapalloliiton välinen sopimus – Barcelona toivoi, että Neymar pelaisi vain toisessa turnauksessa.

Brasilian olympiajoukkuetta valmentava Rogerio Micale luottaa myös Neymariin.

”Kuka tahansa valmentaja maailmassa haluaisi Neymarin joukkueeseensa”, Micale sanoi.

Micale kehuu Neymaria vuolaasti muun muassa nuorten pelaajien tukena. ”Hän on osoittanut olevansa enemmän kuin erinomainen pelaaja – hän on suurenmoinen mies, jota kaikki ihailevat.”

Hallitseva olympiavoittaja Meksiko ja Saksa eivät kuitenkaan päästäne Brasiliaa helpolla. Euroopasta mukana miesten turnauksessa ovat Saksan lisäksi Portugali, Ruotsi ja Tanska.

Miesten olympiajoukkueissa pelaajat ovat alle 23-vuotiaita, ja mukana saa olla kolme vanhempaa pelaajaa. Naisten turnauksessa ei ole rajoitteita.

Myös naisissa turnauksen isäntämaan odotukset ovat korkealla. Joukkoja johtaa viisi kertaa maailman parhaaksi naisfutaajaksi valittu Marta.

Naisten hallitsevalla olympiavoittajalla Yhdysvalloilla on riveissään riveissään seitsemän kultamitalistia. Maalivahti Hope Solo lähtee hakemaan kisoista ennätykseksellistä neljättä olympiakultaa, ja taistossa häntä auttaa vuoden parhaaksi pelaajaksi tammikuussa valittu Carli Lloyd.

Myös Ranska, Saksa ja Ruotsi ovat saaneet olympialaisiin vahvan joukkueen.

Miesten lohkot

A-lohko

Brasilia

Etelä-Afrikka

Irak

Tanska

B-lohko

Ruotsi

Kolumbia

Nigeria

Japani

C-lohko

Fidzi

Etelä-Korea

Meksiko

Saksa

D-lohko

Algeria

Portugali

Honduras

Argentiina

Naisten lohkot

E-lohko

Brasilia

Kiina

Ruotsi

Etelä-Afrikka

F-lohko

Kanada

Zimbabwe

Australia

Saksa

G-lohko

Yhdysvallat

Uusi-Seelanti

Ranska

Kolumbia

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!