Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olympiahistorian ensimmäinen naisaviopari kisaa nyt yhdessä Riossa – taustalla vammoja ja kohuttu suhde

Kate ja Helen Richardson-Walshista tulee Riossa ensimmäinen aviossa oleva naispari, joka on kilpaillut samoissa olympialaisissa.

Urheilu
 
Helsingin Sanomat

Ison-Britannian maahockeyjoukkueen pelaajat Kate Richardson-Walsh ja Helen Richardson-Walsh tekevät Rion olympiakisoissa historiaa. Heistä tulee ensimmäinen aviossa oleva naispari, joka kilpailee yhtä aikaa samoissa olympialaisissa.

Pariskunta puhui suhteestaan ja pian alkavista kisoista brittilehti Telegraphin haastattelussa.

Vaikka molemmilla on tiedossa tilanteen erityislaatuisuus, parille itselleen yhteisessä olympiamatkassa ei ole mitään kummallista.

”Värjäät hiuksesi vaaleiksi, värjäät hiuksesi ruskeiksi, olet miehen kanssa, olet naisen kanssa. Ketä kiinnostaa? Rakastat ketä rakastat, se on niin yksinkertaista”, Ison-Britannian joukkueen kapteenina toimiva Kate totesi.

Richardson-Walsheilla on pitkä yhteinen historia. 36-vuotias Kate ja vaimoaan kaksi vuotta nuorempi Helen ovat pelanneet yhdessä teini-iästä lähtien ja nousseet yhtä matkaa maajoukkueeseen. Tiimikavereiden suhde muuttui romanttiseksi vuonna 2008. Vuonna 2013 he menivät naimisiin.

Kate oli aiemmin kihloissa Ison-Britannian miesten maahockeyjoukkueen kapteenin Brett Garrardin kanssa. Suhdesoppa aiheutti aikanaan otsikoita, mutta vuosien varrella mediahässäkkä on naisten mukaan laantunut.

Molemmat osallistuivat neljän vuoden takaisiin Lontoon olympialaisiin. Tuolloin Ison-Britannian maahockeyjoukkue voitti pronssia.

Tämän jälkeen alkoivat vaikeudet. Kate oli jo päättänyt lopettaa uransa pienten vammojen vuoksi, mutta pyörsi päätöksensä kaksi vuotta sitten.

Helenin urheilu-uraa vaaransivat vakavat selkäongelmat. Hän joutui vuoden aikana kaksi kertaa leikkauspöydälle, ja uran jatko oli vaakalaudalla.

”Oli 3–4 kuukauden periodi, jolloin aina herätessäni tuntui, etten pysty siihen (jatkamaan uraa)”, Helen kertoi.

Myös Katelle puolison loukkaantuminen oli vaikea paikka. Hän joutui maajoukkueen kapteenina taistelemaan joukkueensa puolesta ilman tärkeää tiimikaveriaan.

”Oli vaikea pelata ilman häntä. Me pelasimme usein kentällä lähellä toisiamme. Jopa nyt, kun hän pelaa vähän ylempänä kentällä, me saamme yhteyden toisiimme vaistomaisesti, sillä tiedän, minne hän menee.”

Nyt vaikeudet on voitettu ja molemmat odottavat innolla alkavia kisoja. Vaikka naisten maahockeyturnauksen suuri ennakkosuosikki on Hollanti, Kate uskoo Ison-Britannian mestaruusmahdollisuuksiin.

”Olemme valmiita voittamaan kultaa tämän joukkueen kanssa. Kaikki pelaajat uskovat siihen.”

Iso-Britannia kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Australian. Ottelu pelataan Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!