Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olympiamitalisti vältti dopingpannan – ”Miettikää mitä puhuisimme, jos hän olisi venäläinen”

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
CATHAL MCNAUGHTON
Elizabeth Armitstead Lontoon olympialaisissa 2012.
Elizabeth Armitstead Lontoon olympialaisissa 2012. Kuva: CATHAL MCNAUGHTON

Lontoon olympialaisissa hopeaa saavuttaneen ratapyöräilijä Lizzie Armitsteadin, 27, matka Rioon oli vaarassa dopingrikkomuksen takia.

Urheilijoiden tulee ilmoittaa antidopingviranomaisille ympäri vuoden olinpaikkansa, josta heidät tavoittaa. Armitsteadia ei kuitenkaan kolmeen kertaan vuoden aikana tavoitettu, minkä jälkeen hänet asetettiin väliaikaiseen kilpailukieltoon.

Armitstead valitti Britannian pyöräilyliiton avustuksella asiasta CAS:iin ja sai omien sanojensa mukaan mieluisan päätöksen: ensimmäisessä tapauksessa ei ollut seurattu vaadittavia menettelytapoja, eivätkä dopingviranomaiset olleet yrittäneet tarpeeksi löytääkseen hänet.

CAS ei kuitenkaan ole vielä vahvistanut päätöstään.

Armitsteadin selityksen mukaan hän ei valittanut ensimmäisestä tapauksesta, koska oli ”erittäin naiivi”.

”En valittanut, koska se oli ensimmäinen tapaukseni ja tosi lähellä MM-kilpailuja, joten olin matkustamassa Amerikkaan. Minulla ei myöskään ollut oikeusapua. Se tuntui ”he vastaan minä” -tilanteelta. Olin erittäin naiivi. Olin menossa MM-kisoihin enkä halunnut häiriötekijöitä”, Armitstead sanoi Daily Mail -lehdelle.

”Olen ollut tämän valvonnan alaisena vuodesta 2006 lähtien. Olen matkustanut ympäri maailmaa, ollut hotelleissa, harjoitusleireillä ja kisoissa koko tuon ajan. Minulla ei koskaan ole ollut ongelmia, etteikö testaaja olisi voinut löytää minua hotellista”, Armitstead selittelee.

Brittipyöräilijä selitti kahta muuta tapausta niin, että toinen oli ”hallinnollinen virhe” hänen puoleltaan.

Kolmannella kerralla pyöräilijä oli joutunut muuttamaan suunnitelmiaan perheessään olleen vakavan sairaustapauksen takia.

Brittisoutaja Zac Purchase kuvaili tapausta valtavaksi sotkuksi.

”Miettikää, mitä puhuisimme, jos hän olisi venäläinen”, Purchase twiittasi aihetunnistein #NotWorthIt (ei sen arvoista) ja #KeepSportClean (pidetään urheilu puhtaana).

Kolmesti olympialaisiin osallistunut pyöräilijä Geoff Kabush ihmetteli myös Armitsteadin toimintaa.

”Ensimmäinen testi on ymmärrettävää, mutta olisin hypertarkka toisen testin missaamisesta. Jos olisin poissa kahdesta testistä, ei tulisi kuuloonkaan, että missaisin vielä kolmannen???”

”Paljon kysymyksiä. Miten maailmanmestari on kolme viikkoa kilpailukiellossa ilman, että kukaan tietää? Miksi Britannian pyöräilyliitto valitti asiasta?” Kabush kyseli.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?