Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK ja Göteborgin IFK käyvät sinivalkoisten valtataistelun

HJK lähtee etulyöntiasemasta Eurooppa-liigan karsintaotteluun IFK Göteborgia vastaan.

Urheilu
 
Kimmo Räisänen
HJK:n fanit marssivat ennen ottelua rauhallisesti Sonera-stadionille.
HJK:n fanit marssivat ennen ottelua rauhallisesti Sonera-stadionille. Kuva: Kimmo Räisänen

Göteborgin tulos oli sokki, mutta vain ruotsalaisille. Viikko sitten HJK:n hakema 2–1-voitto oli seuran ensimmäinen Mestarien liigan tai Eurooppa-liigan karsinnoissa ennalta kovempaa vastustajaa vastaan vierasavauksessa. Tällainen tulos oli vääjäämättä joskus tulossa, koska HJK pelaa tänä vuonna jo 11 perättäisenä vuonna eurocup-pelejä.

IFK Göteborgin päävalmentajan Jörgen Lennartssonin mukaan ensimmäisen osaottelun jälkeen HJK on suosikki.

”Mikään HJK:n joukkueen pelaajien tai joukkueen laadusta ei yllättänyt. Kunnioitamme heitä vastustajana”, Lennartsson sanoi keskiviikkona Sonera-stadionilla.

Pelin aikana niin yleisö kuin kotijoukkueen pelaajatkin raivosivat tuomarille ja HJK:n pelaajille aina, kun Klubin pelaaja jäi kentän pintaan rikkeen jälkeen. Göteborgilaisten mielestä HJK:n pelaajat filmasivat ja fuskasivat.

”Tavallisesti olemme tyyni joukkue. Olemme puhuneet asiasta joukkueen kesken”, Lennartsson sanoi.

Sekä yleisön että IFK:n joukkueen oli vaikea tajuta, mitä oli tapahtunut. HJK otti ensimmäisenä suomalaisena seurajoukkueena voiton ruotsalaisjoukkueesta eurokentillä.

”Kuuntelin väitteitä filmaamisesta hieman huvittuneena”, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo kertoi keskiviikkoaamuna Sonera-stadionilla ennen otteluun valmistavia harjoituksia.

Kapteeni Sebastian Sorsan mukaan pelin kiihkeys ei yllättänyt.

”En tiedä sitten, yllättyivätkö he siitä, että olimme hankala vastustaja. Se oli mielestäni mahtavaa, että ottelussa oli tunnetta ja vastakkainasettelua. Saimme siitä virtaa pelaamiseen. Silloin pelaajat ovat yleensä myös hyvin hereillä, kun tunteet vähän kuohuvat”, Sorsa kertoi.

Sorsa sanoi uskovansa, että samanlainen tunnelma jatkuu Helsingissä.

Nyt roolit ovat kääntyneet nurinpäin: Klubi on kauden toistaiseksi tärkeimmässä ottelussaan etulyöntiasemassa kotikentällä, kun IFK Göteborgin pitää tehdä vähintään kaksi maalia vierasjoukkueille tunnetusti hankalalla Sonera-stadionin tekonurmella.

Lehkosuon mukaan HJK:n pitää pelata parempi peli Helsingissä kuin Göteborgissa.

”Heillä oli maalipaikkoja, mutta meillä kävi tuuri niissä tilanteissa. Ehkä se oli vastustajan huonouttakin eikä vain meidän hyvyyttämme, että he eivät tehneet maaleja. Se on yksi osa-alue, jota meidän pitää parantaa, kun haluamme jatkoon”, Lehkosuo kertoi.

Lehkosuon mukaan pallonhallinta saattaa kääntyä HJK:lle.

”Olemme näyttäneet, että pystymme haastamaan täällä kotona selvästi kovempia vastustajia pallollisessa pelissä”, Lehkosuo sanoi.

Kummallakin joukkueella on omat loukkaantumishuolensa.

HJK:sta ovat varmuudella poissa loukkaantumisten takia kymppipaikan pelaaja Atomu Tanaka ja puolustava keskikenttäpelaaja Vincent Onovo sekä pelikiellon takia toppari Lum Rexhepi.

Vasen laitapakki Taye Taiwo juoksi keskiviikon harjoituksissa kentän laidalla eikä näillä näkymin pelaa torstaina. Sen sijaan Nnamdi Oduamadi näyttäisi toipuneen pelikuntoon.

IFK Göteborgilla on varmuudella poissa hyökkääjä Gustav Engvall. Hyökkääjä Tobias Hysénistä on tulossa isä, joten hän saattaa olla ottelupäivänä synnytyssairaalassa.

Siinä tapauksessa IFK:lla olisi vain yksi varsinainen hyökkääjä, vastikään loukkaantumisesta toipunut Mikael Boman. Toisena hyökkääjänä pelaisi laitahyökkääjä Sören Rieks.

HJK selvisi Göteborgissa Taiwon ja Oduamadin poissaoloista yllättävänkin hyvin.

”Se tietysti kertoo siitä, että joukkueessamme on enemmän kuin 11 hyvää pelaajaa, jotka pystyvät pelaamaan näissä kovissa peleissä. Muutoksia tapahtuu – halusi sitä tai ei. On tärkeätä, että saamme onnistumisia laajalla rintamalla”, Lehkosuo kertoi.

Torstaina joutuu jälleen yksi uusi pelaaja tulikasteeseen, kun toppari Aapo Halme, 18, debytoinee europeleissä.

HJK–IFK Göteborg Sonera-stadionilla alkaen klo 19.00. ISTV näyttää ottelun.

Markku Niskanen / HS
Alfredo Morelos on ollut HJK:n tehokkain hyökkääjä tällä kaudella.
Alfredo Morelos on ollut HJK:n tehokkain hyökkääjä tällä kaudella.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!