Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolme ruotsalaisturistia siepattiin Riossa – rikolliset vaanivat myös urheilijoita

Ruotsalaisturistit ovat jo päässeet vapaaksi.

Urheilu
 
RICARDO MORAES / Reuters
Ruotsalaisturistit halusivat ottaa valokuvia kuljettajan ohjeiden vastaisesti. Kuva ei liity tapaukseen.
Ruotsalaisturistit halusivat ottaa valokuvia kuljettajan ohjeiden vastaisesti. Kuva ei liity tapaukseen. Kuva: RICARDO MORAES / Reuters

Ruotsalaislehti Expressen kertoo, että kolme ruotsalaista turistia siepattiin Riossa. Heidät on jo päästetty vapaaksi.

Ruotsalaiset matkustivat Riossa Uber-taksikyydillä. He halusivat pysähtyä ottamaan valokuvia Complexo do Linsin favelan liepeillä, vaikka kuljettaja neuvoi toisin.

Paikallinen rikollisjoukko tuli paikalle ja kaappasi ruotsalaisturistit, kaksi miestä ja yhden naisen.

”He halusivat ottaa valokuvan. Varoitin, että se olisi vaarallista, mutta he vaativat saada kuvata. Yksi heistä meni ulos ja alkoi ottaa kuvia. Seuraavaksi paikalle saapui kaveri aseen kanssa ja käski meidän lähteä mukaansa favelaan”, auton kuljettaja kertoi brasilialaiselle Veja-lehdelle.

Kuljettaja pääsi kuitenkin lähtemään hakemaan apua paikalle. Paikallinen poliisi ja erikoisjoukot valmistautuivat pelastustehtävään, mutta sieppaajat ehtivät vapauttaa ruotsalaiset ennen kuin poliiseja tarvittiin.

Vejan mukaan hotellilleen palanneet ruotsalaiset ovat hyvässä kunnossa. Lehdessä kerrotaan, että alue, jossa turistit siepattiin, on määritelty kolme vuotta sitten turvalliseksi Rion kaupungin toimesta.

Expressenin mukaan Ruotsin ulkoministeriö ei ole vielä vahvistanut sieppaustapausta. He ovat lähettäneet aiheesta tutkintapyynnön suurlähetystölle.

Rion olympialaisten turvallisuus on herättänyt paljon keskustelua. Rikollisten pelätään kärkkyvän sekä urheilijoita että kisaturisteja.

Esimerkiksi viime perjantaina australialaisurheilijoiden asuintiloihin olympiakylässä iskettiin sillä välin, kun tilat oli evakuoitu rakennuksessa syttyneen pienen tulipalon vuoksi. Heiltä vietiin tietokone ja maan virallisia kisa-asuja.

Tanskan TV2 kertoi, että tiistaina rikollisten kohteeksi joutuivat tanskalaisurheilijat, joilta vietiin matkapuhelimia, vaatteita ja lakanoita olympiakylästä.

Myös Kiinan maajoukkueen kuvaajan kamera on jo ehditty varastaa Riossa. Kiinalaiset ovat huolissaan olympiajoukkueensa turvallisuudesta, sillä he ottivat kisamatkalle mukaan oman poliisin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!