Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen uintitähti tyrmää kisakylän ruokailujärjestelyt: ”Jämäbanaaneista taistelemista”

Matti Mattson toi kaurapuurotarpeet mukanaan Suomesta.

Urheilu
 
Pekka Holopainen
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Matti Mattson lehdistötilaisuudessa torstaina.
Matti Mattson lehdistötilaisuudessa torstaina. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Rio de Janeiro.

Rintauinnin MM-pronssimitalisti, Rio de Janeirosta olympiakultaa tavoitteleva Matti Mattsson ei ole tyytyväinen olympiakylän ruokailujärjestelyihin.

”Leipä oli aamiaisella taas loppu. Ei ollut hedelmiäkään, sai taistella jämäbanaaneista. Siinä on selvä parannuksen paikka varsinkin, kun kisakylä ei ole vielä läheskään täynnä”, porilainen täräytti torstaina Suomen joukkueen tiedotustilaisuuden jälkeen.

Mattsson kertoi lopulta löytäneensä leipää, mutta vasta kovan etsimisen jälkeen.

”Juoksin 200 metriä ruokalan toiseen päähän. Kaurapuurotarpeet toin Suomesta mukanani.”

Kisojen alla runsaasti kritiikkiä aiheuttaneesta kisakylästä Suomen joukkueelle on irronnut siedettävät majoitustilat, mutta suihkussa moni on kokenut epämiellyttävän yllätyksen.

”Olen kuullut niitä juttuja, että lämmintä vettä ei aina tule. Itse olen altaassa niin paljon, ettei se minua niin haittaa.”

Mattsson, 22, painotti olevansa Riossa työmatkalla; turistimatkalle hän valitsisi muut kohteet.

”Tammikuussa oltiin harjoitusleirillä kolme viikkoa. En usko, että olympiakisojen jälkeen tulee ihan äkkiä tähän paikkaan asiaa.”

Mattsson viimeisteli olympiakuntonsa Porin uimahallissa, jonne pääsi valmentajansa Tomi Pystysen kanssa omilla avaimilla, kesäksi suljetun hallin ainoina kävijöinä.

”Se on iso kädenojennus kaupungilta.”

Kevään EM-kisoissa Mattssonin vire hiipui erinomaisen välieräuinnin jälkeen; finaalissa vuoden 2013 MM-kolmonen hiipui päämatkallaan 200 metrin rintauinnissa viidenneksi. Varsinkin kesäkuussa tehtiin Porissa harjoituksia, jotka pitävät suorituskyvyn korkeana vielä kolmannessakin kisastartissa.

”Tomppa (Pystynen) teetti hunajatreenejä.”

Näistä klassikko on 5 kertaa 800 metriä kovatehoista rintauintia: kerran 800 metriä, kahdesti 400 metriä, neljästi 200 metriä, kahdeksasti 100 metriä ja lopuksi 16 kertaa 50 metriä.

”Kivalta tuntui vasta, kun homma oli ohi.”

Mattssonin EM-kisojen välieräaika 2.10,10 riittää maailmantilastossa 23. sijalle, mutta kun tilastosta puhdistaa olympiakisoista ulos jääneet (maakiintiö on kaksi uimaria/matka), sijoitus nousee runsaat 10 pykälää. Porilainen uskoo, että loppukilpailupaikkaan vaaditaan hieman heikompi aika kuin hänen kolmevuotias SE:nsä 2.08,95.

Vastaako olympiauintien loppukilpailupaikka pikkulajin olympiamitalia?

”Minun mielestäni vastaa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?