Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsalaistähdellä sama lempinimi kuin Räikkösellä: ”Ihmisenä olen kaikkea muuta kuin kylmä”

Urheilu
 
Paul Childs / Reuters
Henrik Stenson tämän vuoden Open Championshipissä.
Henrik Stenson tämän vuoden Open Championshipissä. Kuva: Paul Childs / Reuters

Rio de Janeiro.

Ruotsalaisgolfari Henrik Stenson on ollut huippuvireessä ennen golfin olympiaturnausta. Stenson saavutti heinäkuun puolivälissä uransa ensimmäisen arvoturnauksen voiton, kun hän oli paras Open Championshipissä.

Uransa alkupuolella Stenson sai lempinimen Iceman eli Jäämies. F1-mestari Kimi Räikkösellä on sama lempinimi. Suomalaiskuljettajan kohdalla se viittaa hänen kylmähermoisuuteensa, mutta miksi Stensonia kutsutaan Jäämieheksi?

”Sain lempinimen, kun voitin haastajakiertueen vuonna 2000. Voitin Kuubassa pelatun finaalin, vaikka mailani olivat myöhässä. Tuolloin yksi Sky Sportsin tv-kommentaattori kutsui minua Iceman Stensoniksi. Ehkä se johtuu siitä, että näytän hyvähermoiselta”, golfhuippu kertoi Expressen-lehden olympialiitteessä.

”Ihmisenä olen kuitenkin kaikkea muuta kuin kylmä, niin ainakin kaikki läheiseni sanovat. Olen melko arka”, Stenson jatkoi.

Ensi viikolla Stenson jahtaa seuraavaa voittoaan Rio de Janeiron olympialaisissa.

Golf palasi olympialaisten ohjelmaan yli sadan vuoden tauon jälkeen. Olympiaturnaukseen ei saada kaikkia parhaita mukaan, sillä useat maailman kärkipelaajista ovat vetäytyneet kisasta mm. zikavirukseen vedoten.

Stenson puolestaan odottaa turnausta innolla.

”Ikinä ei voi sanoa, että tulen voittamaan, mutta koen, että minulla on hyvät mahdollisuudet. Mukana on vain 60 pelaajaa ja tarjolla kolme mitalia.”

”Mukana on pelaajia, joiden ei kokemuksensa tai pelitaitojensa perusteella pitäisi olla mukana noiden 60 joukossa. Mielestäni voimme tehdä listan 30–40 pelaajasta, jotka ratkaisevat kärkisijat.”

Miesten golfin olympiaturnaus käynnistyy torstaina 11. elokuuta. Kisa huipentuu neljänteen kierrokseen saman viikon sunnuntaina. Turnaus pelataan Rion olympiapuiston kupeeseen rakennetulla uudella kentällä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!