Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Klubille musertava pettymys – pukukoppi oli kuolemanhiljainen: ”Emme pelanneet hyvin”

HJK kärsi kotitappion ja putosi Eurooppa-liigan karsinnoista kahden takaiskumaalin takia.

Urheilu
 
Kimmo Räisänen
HJK:n pelaajat Nnamdi Oduamadi (takana) ja Ivan Tatomirovic kentän pinnassa ottelun jälkeen.
HJK:n pelaajat Nnamdi Oduamadi (takana) ja Ivan Tatomirovic kentän pinnassa ottelun jälkeen. Kuva: Kimmo Räisänen

HJK–IFK Göteborg 0–2

”Klassinen suomalaisottelu”, kommentoi eräs katsoja poistuessaan Sonera-stadionilta.

Hänellä ja monella muulla katsojalla maistui kuvottava pettymys suussa.

Musertavan pettymyksen aisti ottelun loppuhetkillä katsomohuudoista, ottelun jälkeen yläkatsomossa, ja se tiivistyi lopulta pukukoppikäytävällä, jossa raikuivat ruotsalaisten riemuhuudot. HJK:n koppi oli kuolemanhiljainen.

Vain maalivahti Thomas Dähne ja kapteeni Sebastian Sorsa tulivat kopista kertomaan tunnelmiaan ja kommenttejaan pelistä.

”Tuntuu pahalta katsoa, kun vierasjoukkue juhlii stadionillamme. Se on kauheata, kun halusimme antaa jotain loppuunmyydylle stadionille”, Thomas Dähne sanoi.

Nöyryytys oli täydellinen, kun ensimmäinen osaottelu oli jättänyt Klubin 2–1-vierasvoiton jälkeen loistaviin asetelmiin jatkoon pääsyn kannalta. HJK:n joukkue pelasi surkean ottelun, jossa epäonnistumisia tuli laajalla rintamalla ja onnistumisia puolestaan liian, aivan liian vähän.

Yksi epäonnekkaimmista pelaajista oli kapteeni Sorsa. Hänen laidaltaan syntyivät molemmat maalit. Ensin Haitam Aleesami pääsi keskittämään vasemmalta puolelta, ja Mikael Boman puski avausmaalin.

Toisella jaksolla vasemmalla laidalla pelannut Jakob Ankersen pääsi laukomaan ratkaisumaalin maalin takanurkkaan.

”Emme pelanneet hyvin. Näin heti ottelun jälkeen voin sanoa, että olen myös omaan peliini pettynyt. Pitäisi kapteenina pystyä pelaamaan paremmin ja johtamaan joukkuetta”, Sebastian Sorsa kertoi.

Ottelussa oli suuret mahdollisuudet jatkopaikkaan Eurooppa-liigan pudotuspelikierrokselle.

Mistä johtui, että kauden tärkeimmässä pelissä pelasitte näin huonosti?

”Heidän syöttöpelinsä toimi paremmin, ja me emme päässeet peliin mukaan. Atomu Tanakan poissaolo merkitsi paljon, koska hän on meille tärkeä pelaaja. Alfredo Morelos jäi yksin hyökkäyspäässä. Jouduimme puolustamaan koko ajan”, Sorsa kertoi.

Tanakan poissaolo todellakin näkyi, eikä Richard Gadzesta ollut hänen korvaajakseen. HJK joutui avaamaan pitkillä syötöillä ja menetti liikaa palloja välittömästi IFK:lle.

Sorsan mukaan IFK:n maalit olisi pystynyt estämään, esimerkiksi ratkaisevan toisen maalin 82. minuutilla.

”Ankersen kuljetti hyvin poikittain. Hän oli minun ja Medon pelaaja. Olin mukana tilanteessa, mutta en saanut estettyä laukausta”, Sorsa sanoi.

Oikeajalkaisen Ankersenin siirto vasemmalle laidalle oli yksi IFK:n päävalmentajan Jörgen Lennartssonin taktisista vedoista, joka toi ratkaisun. Ankersen leikkasi keskelle, haki jalan vapaaksi ja laukoi pallon takanurkkaan.

HJK yritti epätoivoisesti kavennusmaalia, joka olisi vienyt ottelun niin sanottuun jatko-otteluun, jatkoajalle.

Ville Jalasto oli lähellä tehdä maalin lisäajan viimeisellä minuutilla, kun hän pakotti IFK:n maalivahdin John Alvbågen hienoon torjuntaan.

HJK:n päävalmentajan Mika Lehkosuon mukaan puolustussuuntaan HJK oli riittävän tiivis, mutta hyökätessä joukkueelle tuli harhasyöttöjä, ja hyökkäykset jäivät lyhyiksi. IFK esti Klubin vaaralliset vastahyökkäykset.

”Olemme tietysti alla päin, ja nyt keskittyminen siirtyy kauden tärkeimpään tavoitteeseen, Veikkausliigan voittamiseen”, Lehkosuo sanoi.

Eurooppa-liigan karsinnat, 3. kierroksen 2. ottelu:

HJK, Suomi–IFK Göteborg, Ruotsi 0–2 (0–1)

35. Mikael Boman, 82. Jakob Ankersen 0–2.

HJK: Thomas Dähne; Medo, Nikolai Alho, Alfredo Morelos, Ivan Tatomirovic, Ville Jalasto (v), Aapo Halme (v), Anthony Annan, Sebastian Sorsa (c, v), Richard Gadze (67. Toni Kolehmainen), Nnamdi Oduamadi.

IFK Göteborg: John Alvbåge; Emil Salomonsson, Haitam Aleesami, Sebastian Eriksson (v), Mads Albäk, Sören Rieks, Jakob Ankersen, Martin Smedberg (v, 86. Tom Pettersson), Mikael Boman, Thomas Rogne (v), Mattias Bjärsmyr (c, v).

Erotuomari: Anatolij Zhabtshenko, Ukraina.

IFK Göteborg jatkoon yhteismaalein 3–2.

Jussi Nukari / Lehtikuva
HJK:n kannattajat joutuivat pettymään.
HJK:n kannattajat joutuivat pettymään.
Kimmo Räisänen
IFK Göteborgin pelaajat juhlivat voittoa Sonera-stadionilla.
IFK Göteborgin pelaajat juhlivat voittoa Sonera-stadionilla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?