Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sytyttääkö Pelé olympiatulen?

Rio haluaa järjestää näyttävät mutta Lontoota halvemmat avajaiset.

Urheilu
 
RICARDO MORAES / Reuters
Rion olympialaiset avataan Maracanã-stadionilla.
Rion olympialaiset avataan Maracanã-stadionilla. Kuva: RICARDO MORAES / Reuters

Sambaa? Ehkä Pelé sytyttämässä olympiatulen? Supermalli Gisele Bündchen tiettävästi jossakin roolissa? Brasilian kaikkien aikojen parhaat bileet?

Perjantai-illalla Rion kisajärjestäjät pääsevät ensimmäistä kertaa näyttämään koko maailmalle, mitä Brasilia osaa. Vuorossa on olympialaisten avajaistapahtuma, lähes nelituntinen show, josta on perinteiseen tapaan tihkunut melko niukasti ennakkotietoja medialle.

Avajaisia verrataan aina edeltäviin kisoihin, ja siinä brasilialaisilla on lyötävänään ehkä olympiahistorian kovin suoritus. Lontoossa neljä vuotta sitten Britannia teki kalliin, hauskan ja yllättävän show’n. Se vyörytti häpeilemättä esiin populaarikulttuurin kirjoa David Beckhamista Paul McCartneyn kautta James Bondiin. Kuningatar Elisabeth oli myös mukana.

Niin kallista spektaakkelia Brasilian ei ehkä sovi tehdä. Maa on pahassa taloustaantumassa, ja vaikka avajaisten yksi tarkoitus onkin näyttää kansakunnan hauista ja osoittaa että täältä pesee, ovat puheet olleet varovaisempia.

Yksi Brasilian tapahtuman päävastuullisista, elokuvaohjaaja Fernando Meirelles kertoi uutistoimisto AFP:lle, että budjetti on murto-osa Lontoon 70 miljoonasta eurosta.

Se näkee, joka jaksaa valvoa!

Olympialaisten avajaiset lauantaiaamuna Suomen aikaa kello 1.15–5.00. Yle TV2 näyttää tapahtuman suorana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!