Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläis­urheilijoiden määrä olympialaisissa vahvistettiin – vain vajaa kolmasosa jäänee pois kisoista dopingkohun takia

Venäjän olympiajoukkueen 389 urheilijasta vain vajaa kolmasosa jää päätöksen mukaan kisojen ulkopuolelle.

Urheilu
 
Timo Jaakonaho / Lehtikuva
Suuri Venäjän lippu näkyi olympiarenkaiden läpi Rio de Janeirossa elokuussa.
Suuri Venäjän lippu näkyi olympiarenkaiden läpi Rio de Janeirossa elokuussa. Kuva: Timo Jaakonaho / Lehtikuva

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) vahvisti torstai-iltana, että yhteensä 271 venäläisurheilijaa saa kilpailla Rion olympialaisissa.

Jo aiemmin torstaina KOK kertoi hyväksyneensä Rioon venäläisiä uimareita, ampumaurheilijoita, judokoita, nyrkkeilijöitä, tennispelaajia ja golfarin.

Venäjän olympiajoukkueen 389 urheilijasta vain vajaa kolmasosa, 118 kilpailijaa, jää päätöksen mukaan kisojen ulkopuolelle. Lisäksi Venäjän urheiluministeriltä Vitali Mutkolta on evätty pääsy Rioon.

Uutiskanava CNN:n kuvailee päätöstä ”Venäjän ensimmäiseksi olympiavoitoksi”. Venäjän olympiakomitean puheenjohtaja Alexander Zhuhov totesi, että Venäjän joukkue on ”todennäköisesti puhtain Riossa”, koska venäläisurheilijat ovat käyneet läpi tiukimmat testaukset.

KOK harkitsi alun perin koko Venäjän joukkueen sulkemista kisojen ulkopuolelle dopingpaljastusten vuoksi.

Urheilun kansainvälisen välitystuomioistuimen CAS:in mukaan päätös voi tarjota tusinalle venäläisurheilijoita mahdollisuuden valittaa kilpailukiellosta, kertoo uutistoimisto Reuters. CAS:n käsittelyssä on muutenkin vielä muutamia tapauksia.

271 urheilijan joukkue on Venäjän tai Neuvostoliiton pienin sitten vuoden 1912 Tukholman kisojen, jolloin Venäjältä oli kisoissa 159 urheilijaa.

Rion olympialaiset alkavat perjantaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!