Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorentunut PK-35 pysyy pinnalla Naisten liigassa – ”Ei ehkä odotettu tästä kaudesta ihan näin paljon”

Urheilu
 
Juhani Niiranen / HS
PK-35:n Hanne Ojanperä (vas.) on liigan maalipörssissä toisena 12 osumallaan. Toukokuun 14. päivä hän juhli maalia Eveliina Parikan kanssa Åland Unitedia vastaan.
PK-35:n Hanne Ojanperä (vas.) on liigan maalipörssissä toisena 12 osumallaan. Toukokuun 14. päivä hän juhli maalia Eveliina Parikan kanssa Åland Unitedia vastaan. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Naisten jalkapalloliigan runkosarjassa alkaa kolmen ottelukierroksen loppurutistus. PK-35 Vantaa on lajissaan tasavallan emäntä. Se johtaa liigaa ylivoimaisesti ja on edennyt cupin finaaliin.

”Joukkueemme nuoreni todella paljon edellisestä kaudesta. Ei ehkä odotettu tästä kaudesta ihan näin paljon”, tunnustaa PK-35:n valmentaja Jari Väisänen.

Runkosarjassa jännitystä riittää loppuun asti. Ylempään loppusarjaan pyrkii seitsemän seuraa, mutta jaossa on kuusi paikkaa.

PK-35 on varmistanut runkosarjan ykköstilan. Takana kuuden pinnan sisään mahtuvat TPS, Honka, Pallokissat, Ilves, HJK ja Åland.

HJK:n ja Ålandin ykkösveskareilla on ollut epäonnea. Seurat ovat hakeneet pelipaikan paikkaajia lainavahdeilla ja lyhyillä sopimuksilla.

Ahvenmaalaisten Khym Ramay on selkävaivainen ja häntä odottaa Skotlannissa selkäleikkaus. Klubin maajoukkuevahti Minna Meriluoto on ollut jo yli kaksi kuukautta sivussa nilkkamurtuman vuoksi.

HJK:n naiset menettivät päävalmentaja Pasi Pihamaan pari kuukautta sitten PK-35:n miesten apuvalmentajaksi. Hän nousi viime viikolla Shefki Kuqin paikalle liigaryhmän päävalmentajaksi.

Liigan kärkiryhmässä Pallokissojen loppuohjelma vaikuttaa helpoimmalta, sillä kuopiolaiset kohtaavat sarjataulukossa alasarjaan jo tuomitut Oulun, Porin ja Tikkurilan.

Oulussa ja Porissa on vaihdettu kesken kauden valmentajaa. Liiganousija Tikkurila pyrkii pelastamaan pääsarjapaikan viime päivien pelaajahankinnoilla.

Pääkaupunkiseudun seurat ovat neljässä kerroksessa. PK-35 on totutusti väkivahvin, Hongalla on ote yläloppusarjaan, HJK tasapainoilee loppusarjojen välillä ja neljä maalia 15 pelissä tehnyt Tikkurila on juuttunut pohjille.

PK-35:n Sanni Franssi on kiinni maalipörssin voitossa. Vantaalainen on tehnyt 20 osumaan, kun lähimmät uhkaajat Kaisa Collin HJK, Hanne Ojanperä PK-35 ja Ria Öling TPS ovat osuneet 12 kertaa.

Alle 23-vuotiaiden maajoukkue kohtaa Tanskan keskiviikkona 10. elokuuta kello 11 Tikkurilan urheilupuistossa. Sinivalkoisten ryhmässä ovat maalitykit Franssi, Collin ja Öling.

Ilveksen on tultava loppukausi toimeen ilman 11 maalia tehnyttä Heidi Kollasta, 19. Liigan viime kauden maalikuningatar (24) valmistautuu USA:ssa Floridan yliopistopeleihin.

Lahjakkaiden koripalloilijoiden lailla lukuisat maajoukkuetason nuoret naisjalkapalloilijat talvehtivat USA:n yliopistopeleissä.

PK-35:n runkopelaajista Tia Painilainen lähti heinäkuun lopulla Tucsoniin Arizonan yliopistojoukkueeseen. Hänellä on kampuksella suomenkielistä juttuseuraa, sillä samassa opinahjossa aloittaa koripallon superlahjakkuus Lauri Markkanen.

Liigan kärkikvartetti PK-35 Vantaa, Turun Palloseura, Honka Espoosta ja Kuopion Pallokissat kohtasi Suomen Cupin välierissä viime tiistaina. PK-35 pudotti TPS:n ja Honka Pallokissat.

Honka on voittanut cupin kaksi kertaa peräkkäin. PK-35 on vienyt liigamestaruuden viisi kertaa kuuden vuoden sisään.

PK-35 ja Honka kohtaavat liigan runkosarjan päätöskierroksella Myyrmäessä 20. elokuuta. Hongan ja PK-35:n Cupin finaali pelataan Jyväskylässä 16. lokakuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!