Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Skeittauksen valinta olympialajiksi on säälittävä yritys kosiskella nuoria

Skeittauksen valinta uudeksi olympialajiksi on säälittävää, kirjoittaa Ari Pusa.

Urheilu
 
Ari Pusa Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK näyttää tekevän saman virheen kuin suomalainen media 20 vuotta sitten.

Median tapaan KOK kuvittelee, että nuorille täytyy tuottaa niiden ”haluamia” nuorisosisältöjä eli viihteellistä tuubaa. Tutkimukset sittemmin osoittavat idean huonoksi.

Skeittauksen valinta uudeksi olympialajiksi on säälittävää. Se kertoo vain siitä, että KOK jaksaa yrittää lähestyä nuorisoa kieli edellä.

”Toivottavasti nuoriso keksii pian uudestaan perinnelajit”, kuten eräs mediaan ja urheiluun perehtynyt taho osuvasti sanoi.

Kuinka moni tuntee oikeasti yhtään kilpaskeittaria? Käsi pystyyn. Ja jos tuntee, niin kuinka moni heistä lähtisi olympialaisiin.

Keilailu ja karate ovat pitkään pyrkineet olympialaisiin, mutta niistä vain karate on mukana uutena lajina Tokiossa vuonna 2020.

Muiksi uusiksi lajeiksi KOK valitsi kokouksessaan Riossa baseballin / softballin, lainelautailun, rullaluistelun ja kiipeilyn.

Miesten baseball ja naisten softball ovat uusvanhoja olympialajeja. Baseball oli virallisena lajina vuodet 1992–2008, kunnes putosi pois.

Silloin oli Suomessakin puhetta, että pesäpalloilijoista voisi koulia baseball-joukkueen olympialaisiin. Ajatus kuoli hiljalleen pois.

Monen säätämisen jälkeen olot Riossa ovat muotoutumassa uomiinsa. Maanantaista asti kadoksissa ollut matkalaukkukin löytyi.

Se oli ollut Milanossa.

Olen myös saanut tupakaverin. Mediakylän huoneiston toinen huone oli tyhjillään vielä torstaina, kunnes siihen muutti Armenian uutistoimiston toimittaja.

Annoin hänelle huoneiston paremman vessan. Pitäähän naistoimittajalla olla vetävä vessa ja peili.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!