Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seitsemän suomalaista kilpailee tänään lauantaina Riossa

Kaikkiaan seitsemän suomalaista aloittaa olympiaurakkansa lauantaina. Heistä ensimmäisinä kilpailevat ratsastaja Elmo Jankari ja judoka Juho Reinvall.

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Rio Gandara / HS
Elmo Jankari avaa kisansa lauantaina.
Elmo Jankari avaa kisansa lauantaina. Kuva: Rio Gandara / HS

Kaikkiaan seitsemän suomalaista aloittaa olympiaurakkansa lauantaina. Heistä ensimmäisinä kilpailevat kenttäratsastuksen kouluratsastuskokeessa Elmo Jankari ja judoka Juho Reinvall. Molempien lajit alkavat kello 16.

23-vuotias Jankari voitti vuonna 2013 nuorten Euroopan mestaruuden samalla hevosella, Duchess Désireéllä, kuin hänellä on nyt Riossa. Jankarin tavoitteena on päästä 16 parhaan joukkoon. Se vaatisi kovassa lajissa täydellistä onnistumista.

27-vuotias Reinvall kilpailee 60 kilon sarjassa. Reinvall kärsi keväällä olkapäävammasta. Hänen tavoitteenaan on otella uran parhaat ottelut.

Uinnin alkuerät käynnistyvät kello 19. Suomalaisista mukana ovat Matias Koski (400 metrin vapaauinti), Tanja Kylliäinen (400 metrin sekauinti) ja Matti Mattsson (100 metrin ru).

Koski rikkoi keväällä Antti Kasvion lähes 23 vuoden ikäisen Suomen ennätyksen 200 metrillä, 400 metrillä on vaikeampaa. Kylliäinen ui talvella kovia aikoja Yhdysvalloissa, mutta vauhti ei taida riittää alkueriä pidemmälle.

Mattsson ei lähde vaatimattomin tavoittein olympialaisiin: vain kulta kelpaa. 100 metrin rintauinti on kuitenkin hänen kakkosmatkansa, joten välieräpaikka ja SE olisi hyvä avaus.

Mattsson ui 2. erässä klo 21.07 Suomen aikaa. Kosken uinti on klo 20 ja Kylliäisen klo 20.32.

Pöytätenniksen kaksinpelit alkavat kello 20.30. Benedek Oláhin tavoite on voittaa 2–3 ottelua, mutta yksikin voitto vaatii hyvää arpaonnea – kiinalaiset ovat tässä lajissa liian ylivoimaisia.

Telinevoimistelun karsinnan kolmannessa ryhmässä kilpailee Oskar Kirmes.

Olympialaiset tv:ssä lauantaina: Yle TV2 24 h, Yle Fem 15.20–18, 18.30–19.30 ja 19.40–5.55.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?