Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laukkanen harppaa olympia-altaaseen

Urheilu
 
Juhani Niiranen / HS
Jenna Laukkanen
Jenna Laukkanen Kuva: Juhani Niiranen / HS

Rio de Janeiro

Jenna Laukkanen on ottanut kolme arvokisojen mitalia yhteen putkeen. Ensin joulukuussa kaksi EM-kultaa lyhyellä radalla ja toukokuussa EM-pronssia pitkällä radalla 200 metrin rintauinnissa.

Jatkuuko sarja myös Rion olympialaisissa?

”Ainakin olen treenannut tosi kovaa. Nyt olen voinut valmistua normaalilla tavalla päinvastoin kuin neljä vuotta sitten Lontooseen”, sanoi Laukkanen, joka kilpailee toista kertaa olympialaisissa.

Lontoon olympia-altaassa hän ei mahtunut 30 parhaan joukkoon 100 eikä 200 metrin rintauinneissa. Riossa tavoitteena on välieräpaikka jopa molemmilla matkoilla. Satasen rintauinnin alkuerät ovat sunnuntaina.

Rion olympiapaikan hän varmisti hyvissä ajoin keväällä, Lontooseen hän pääsi mukaan jäännöspaikoilta, kun oma kausi oli käytännössä jo ohi.

Sitten Lontoon päivien Laukkasen ennätykset ovat parantuneet kolme neljä sekuntia. Harppaus on ollut melkoinen.

”Aika on mennyt sairaan nopeasti. Tuntuu, että vasta uin nuorten EM-kisoissa”, 21-vuotias sotkamolainen sanoo.

Ari-Pekka Liukkosen tavoin Laukkanen kummastelee Kansainvälien olympiakomitean päätöstä sallia venäläisten uimarien olympiakelpoisuus.

”Harmi, että pyörsivät päätöksensä. En ole enää seurannut asiaa niin paljon, kun olen ollut täällä. Pitää keskittyä omaan tekemiseensä. Katsotaan sitten altaassa, kuka on kukin”, Laukkanen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!