Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elmo Jankari aloitti kisaurakkansa Riossa: ”Ei mikään uskomattoman hyvä ohjelma, mutta ei huonokaan”

Elmo Jankari ja Duchess Désirée saivat kenttäratsastuksen koulukokeesta 48.00 pistettä.

Urheilu
 
TONY GENTILE
Elmo Jankari ja Duchess Désirée lauantaina Riossa.
Elmo Jankari ja Duchess Désirée lauantaina Riossa. Kuva: TONY GENTILE

Nuoren kenttäratsastaja Elmo Jankarin, 23, ensimmäiset kesäolympialaiset käynnistyivät Riossa kouluratsastuskokeessa Duchess Désiréellä eli DD:llä mallikkaasti lauantaina.

Ratsukko sai kenttäratsastuksen koulukokeesta 48.00 pistettä ja oli kenttäratsastuksen koulukokeen ykkösryhmässä sijalla 19.

Kouluratsastuskoe on jaettu kahdelle päivälle, loput 32 ratsukkoa suorittavat oman osuutensa sunnuntaina, jolloin selviää kouluosuuden lopullinen sijoitus.

Jankari teki 11-vuotiaalla oldenburgtammallaan sujuvan ohjelman, jossa hevonen liikkui kauniin elastisesti ja loisti erityisesti raviosuudella. Myös lisätty käynti venyi kauniin rennosti.

Laukkaohjelma sujui myös hienosti, mutta sitä verottivat kalliit rikot kahdessa laukanvaihdossa, joita kyseisessä kouluohjelmassa on neljä.

”DD oli vähän väsynyt kuumuudesta. Ehkä verryttely olisi voinut olla lyhyempi ja eilen kevyempi päivä. Emme saaneet niin hyviä keskiraveja, kuin mihin se on parhaillaan pystynyt”, Jankari kommentoi Suomen ratsastajainliiton tiedotteessa.

”Myös laukka jäi vähän turhan hitaaksi. Jos olisin saanut sen aktiivisemmaksi, vaihdot toiseen suuntaan olisivat onnistuneet paremmin. Ei mikään uskomattoman hyvä ohjelma, mutta ei huonokaan.”

Hevosen virittäminen täydelliseen huippusuoritukseen on erittäin haastavaa, sillä siihen vaikuttavat monet asiat.

”Koulussa se on hirveän vaikeaa. DD on ensinnäkin lennätetty kisoihin pitkä matka, minkä jälkeen lämpötilat ovat vaihdelleet täällä 20 ja 30 asteen välillä. On vaikea tietää ennakkoon tarkalleen oikea valmistautuminen, ettei hevonen pompi ja hypi liian innoissaan, mutta sillä on silti riittävästi energiaa tehdä asiat.”

Lauantain parhaat pisteet sai Ison-Britannian William Fox-Pitt hevosellaan Chilli Morning. Ratsukon kokonaispisteet olivat 37.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!