Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alexander Madsen heitti voittopisteet

Koripallon 21-vuotias Suomen mestari ei löytänyt pysäyttäjää Saksaa vastaan.

Urheilu
 
Sakari Kouti
Hyvän ottelun pelannut Alexander Madsen (20) siirtyy ensi kaudeksi Tšekin liigan USK Prahaan.
Hyvän ottelun pelannut Alexander Madsen (20) siirtyy ensi kaudeksi Tšekin liigan USK Prahaan. Kuva: Sakari Kouti

Suomi–Saksa 86–79

Koripalloilija Alexander Madsen yllätti monta ihmistä Helsingin Hartwall-areenassa. Yksi yllättyneistä oli maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann.

”Jos Madsen harjoittelisi yhtä hyvin kuin hän pelaa, hänestä voisi tulla ihan kunnollinen pelaaja”, Dettmann heitti hymyssä suin.

Suomi oli juuri voittanut harjoitusmaaottelussa Saksan seitsemällä pisteellä. Kouvoissa upean liigakauden pelannut 21-vuotias Madsen oli toisella puoliskolla täysin omassa luokassaan kentällä.

Ensimmäisellä puoliskolla Madsen teki vajaassa kolmessa minuutissa neljä pistettä. Toisella puoliskolla pisteitä syntyi lisää niin, että tilastoriviltä löytyi ottelun päätyttyä 17 pistettä.

”Ei minulla mitään Madsenin harjoitusasennetta vastaan ole, mutta hän oli kieltämättä parempi nyt kuin harjoituksissa”, Dettmann jatkoi.

Madsen oli vahva tekijä Kouvojen kevään mestaruushurmoksessa. Nyt hän teki viidennessä maaottelussaan ensimmäiset pisteensä.

”Tulin paineettomana kentälle. Näin tämän annettuna mahdollisuutena”, Madsen sanoi.

Isokokoinen pelaaja osaa tehdä pisteitä läheltä ja kaukaa.

”Minulla on ollut vähän huono tapa, että pelini rakentuu hyökkäyksen kautta. Nyt se on muuttunut vähän enemmän siihen suuntaan, että puolustuksen onnistumiset ruokkivat peliä. Mutta kun saan helppoja koreja, se ruokkii itseluottamusta molempiin päihin”, Madsen sanoi.

Saksa on isokokoinen joukkue, joka rakentaa itseään uudelleen, kun NBA-tähti Dirk Nowitzki ilmoitti tammikuussa lopettavansa maajoukkueuransa.

Hartwall-areenassa Suomi pystyi ensimmäisen puoliskon jälkeen vastaamaan vieraiden korinaluspeliin. Sitä kautta voitto rakentui joukkueesta, jonka Dettmann näki jopa kaikista Euroopan joukkueista potentiaalisimpana.

Eniten pisteitä Suomelle teki Petteri Koponen, 20.

Ottelu oli voiton lisäksi juhlahetki Tuukka Kotille (4 pistettä, 4 levypalloa). Hän siirtyi yksinään ykköspaikalle eniten miesten maaotteluita (191) pelanneena pelaajana. Huippuluokan puolustaja on pysäyttänyt monta isoa pelaajaa uransa aikana.

”Päällimmäisenä tunteena on kiitollisuus siitä, että olen saanut olla terveenä ja edustaa Suomea”, Kotti sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!