Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Neymaria parempi” Marta ja Brasilia rökittivät Ruotsin jalkapallonaisia

Urheilu
 
GONZALO FUENTES / Reuters
Marta viimeisteli Brasilian neljännen osuman Ruotsin puolustuksen keskeltä.
Marta viimeisteli Brasilian neljännen osuman Ruotsin puolustuksen keskeltä. Kuva: GONZALO FUENTES / Reuters

Maailman parhaaksi naispelaajaksi useita kertoja tituleerattu Marta osoitti taitonsa olympialaisten jalkapalloturnauksen huippuottelussa Ruotsia vastaan.

Hän teki kaksi maalia, kun emäntämaa voitti 5–1. Kotiyleisö palkitsi suorituksen laulamalla ”Marta on parempi kuin Neymar ”.Barcelonan tähtihyökkääjä yrittää johdattaa Brasilian miesten turnauksessa ensimmäiseen olympiakultaan.

”Tiedämme, että Neymar on meidän paras pelaajamme nykyisin ja hän on loistava. Tuemme häntä ja hän tukee meitä, mutta vertailut jätämme faneille. Meillä on Marta, meillä on Neymar, meillä on Cristiane ja olemme kaikki brasilialaisia”, pitkään Ruotsissa pelannut Marta naureskeli puheille Reutersin mukaan.

Brasilian avausmaalin iski 21. minuutilla Beatriz. Ruotsin tasoitus hylättiin, ja pian Cristiane vei Brasilian jo 2–0-johtoon Martan esityöstä. Marta iski kolmannen osuman pilkulta juuri ennen taukoa.

Toisella jaksolla Marta ja Beatriz viimeistelivät toiset osumansa naiseen ja Ruotsi sai lohdutusosuman Lotta Schelinin onnistumisella.

Kiinan avausottelussa 3–0 voittanut Brasilia menetti Cristianen, joka loukkaantui toisella jaksolla. Kotiyleisölle maalijuhla oli kuitenkin mannaa, varsinkin kun miesten joukkue oli jäänyt omassa kisa-avauksessaan maalittomaan tasapeliin Etelä-Afrikkaa vastaan.

Jatkopaikkansa varmistanut Brasilian naisjoukkue yrittää alkulohkon päätöskamppailussa sitä, missä miehet eivät onnistuneet. Vastaan asettuu nimittäin juuri Etelä-Afrikka.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?