Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Morelos pelasti viime sekunneilla Klubille pisteen – FC Lahden pelaajat jupisivat vihaisina pelin jälkeen

Maalivahti Uusitalo haparoi, mutta kotonaan pelannut HJK nousi viime sekunneilla tasoihin.

Urheilu
 
Mikko Stig / Lehtikuva
HJK:n Alfredo Morelos (vas.) ja FC Lahden Jasse Tuominen tekivät maalin mieheen sunnuntain liigaottelussa.
HJK:n Alfredo Morelos (vas.) ja FC Lahden Jasse Tuominen tekivät maalin mieheen sunnuntain liigaottelussa. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

HJK–FC Lahti 2–2

HJK:n Alfredo Morelosin unelmalaukaus pelasti Klubin jalkapalloliigassa FC Lahtea vastaan. Kolumbialainen täräytti takatolpan kautta 2–2-tasoituksen kuuden minuutin lisäajan viimeisillä sekunneilla.

FC Lahden pelaajat jupisivat pelin jälkeen kuumana erotuomarille. Se oli ymmärrettävää, sillä lisäaikaa kartutti kentälle kesken pelin juosseen paidattoman katsojan kiinniotto ja kesyttäminen.

Sunnuntaina vietettiin Lahjan nimipäivää. Se oli olla merkkipäivä FC Lahdelle, joka ei ole juhlinut vierasvoittoa 11 kuukauteen.

Klubin lahjoitti Töölössä vieraille 31. minuutilla 1–0- ja 59. minuutilla 2–0-maalin. Osumien syntyä avitti palloja pudotellut maalivahti Markus Uusitalo.

”Ennen peliä piste viemisiksi kotiin olisi tuntunut hyvältä. Tällä hetkellä se tuntuu isolta harmitukselta”, sanoi FC Lahden valmentaja Toni Korkeakunnas.

Avausmaali syntyi Durte Tammilehdon yli 30 metristä keskittämästä vaparileijasta, jonka Uusitalo pudotti. Pallo kimmahti toppari Lum Rexhipin jalasta omaan verkkoon.

Vieraiden 2-0-syntyi Hassan Sesayn kaukovedon jälkitilanteesta. Uusitalo haparoi torjunnasta pallon Jasse Tuomiselle, joka pisti irtopallon tyhjiin.

Klubin avausjakson paras paikka päätösminuutilla Rafinhalle. Seuraan Belgian Gentistä palannut brassi pisti 10 metristä rutkasti yli maalin.

Rafinhan lisäksi HJK hankki alkuviikosta siirtorajan avauduttua Roni Peiposen lainasopimuksella Norjan Moldesta. Paluumuuttajat ovat laitapakkeja.

HJK aloitti toisella jaksolla pommituksen, joka poiki lopulta Morelosin tasoitusmaalin. Puolentusinaa maalipaikkaa ehti hukkaantua ennen kuin vaihtomies Mikael Forssell kavensi 76. minuutilla 1–2:een.

”En muista, koska olemme olleet näin ylivoimaisia Lahtea vastaan”, näki HJK:n valmentaja Mika Lehkosuo. ”Meidän olisi pitänyt voittaa peli 6–0.”

Eurooppa-liigan karsintapelit toivat HJK:lle muitakin huonoja uutisia kuin karsiutumisen. Atomu Tanaka ja Taye Taiwo loukkaantuivat ja ovat viikkoja sivussa.

Tanaka on poissa 6–8 viikkoa ja Taiwon pelikunto arvioidaan muutaman viikon kuluttua. He ovat HJK:n runkopelaajia ja tehneet helsinkiläisille tärkeitä maaleja.

FC Lahti ei voittanut ainoatakaan heinäkuun viidestä ottelustaan. Kahdessa viimeksi pelaamassaan ottelussa se on kiusannut kärkiryhmiä: tasapeli Maarianhaminaa ja Klubia vastaan.

HJK-ottelussa vieraiden Rafaelilla, 38, oli henkilökohtainen panos. Klubissa 1997 mestaruutta juhlinut kaksinkertainen liigan maalikuningas, 1997 ja 2007, metsästi sadatta liigamaaliaan FC Lahden paidassa.

Rafaelin maali jäi tekemättä. Hänen tilastomerkinnäkseen tuli varoitus 44. minuutilla ja kutsu vaihtopenkille 84. minuutilla.

HJK kohtaa seuraavassa ottelussaan keskiviikkona HIFK:n. Paikallisottelun jännitettä lisää se, että tähtirintoja valmentaa Klubin viisi kertaa mestariksi valmentanut Antti Muurinen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!