Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Amerikkalaisnainen tekee maanantaina poikkeuksellista olympiahistoriaa – ”Olen muutoksen kuva”

Ibtihaj Muhammed aloittaa olympiaurakkansa tänään maanantaina.

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
MIKE BLAKE / Reuters
Ibtihaj Muhammad (eturivissä oikealla) sijoittui toiseksi äänestyksessä, jossa olympiajoukkueen jäsenet valitsivat keskuudestaan lipunkantajaa.
Ibtihaj Muhammad (eturivissä oikealla) sijoittui toiseksi äänestyksessä, jossa olympiajoukkueen jäsenet valitsivat keskuudestaan lipunkantajaa. Kuva: MIKE BLAKE / Reuters

Kiitos republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin, muslimit ovat Yhdysvalloissa enemmän tapetilla kuin kertaakaan vuoden 2001 syyskuun 9. päivän terroristi-iskujen jälkeen.

Trump hyökkäsi verbaalisesti muslimisankarivainajan perheen kimppuun demokraattien puoluekokouksen jälkeen ja on luvannut estää muslimien maahanmuuton.

Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä liikemies saa maanantaina nähdä televisiosta miekkailija Ibtihaj Muhammedin tekevän Yhdysvaltain olympiahistoriaa.

New Jerseyn osavaltiosta kotoisin oleva nainen on ensimmäinen yhdysvaltalaisurheilija, joka kilpailee yllään musliminaisten perinteinen koko vartalon peittävä hijab-asuste,

”Ymmärrän miten tärkeää on, että olen musliminainen, joka edustaa USA:ta. Olen muutoksen kuva”, Muhammed, 30, sanoi The Players Tribune -sivustolla.

Muhammed halusi nuorena harrastaa eri lajeja, mutta kunnioittaa myös uskontoaan. Hän ja hänen vanhempansa etsivät lajia, jossa hän voisi peittää koko vartalonsa.

”Kokeilin useita lajeja ja näytin aina erilaiselta kuin joukkuekaverini. Minä vaihdoin peliasuihin joissa oli pitkät housut ja pitkät hihat, kun kaikilla joukkuekavereillani oli shortsit ja topit”, Muhammed kirjoitti keväällä.

Lopulta vanhemmat veivät hänet 13-vuotiaana miekkailuharjoituksiin.

”Muistan kun pistin ensi kertaa kasvosuojan päälle. Koin ensimmäistä kertaa olevani osa joukkuetta.”

Muhammed pääsi 17-vuotiaana huippuvalmennukseen ja tienasi itselleen täyden urheilustipendin Duken yliopistoon. Ja tuloksia on tullut. Hän on tällä hetkellä maailman rankingin kahdeksas ja on säilän maailmanmestari vuodelta 2014.

Olympiapaikan varmistuttua hän on esiintynyt lukuisissa televisio-ohjelmissa ja opettanut muun muassa Michelle Obamaa miekkailemaan.

Viime perjantaina avajaisissa hän marssi hijabiin pukeutuneena yhdessä Yhdysvaltain muun joukkueen kanssa. Muhammed otti kulkueessa paikkansa lipunkantaja Michael Phelpsin rinnalla. Ja syystä. Hän sijoittui 18 olympiakultaa voittaneen Phelpsin jälkeen kakkoseksi äänestyksessä, jossa olympiajoukkueen jäsenet valitsivat keskuudestaan lipunkantajaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!