Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ottelukaaviossa odotti israelilainen vastustaja – Saudi-Arabian judoka luovutti

Urheilu
 
TORU HANAI / Reuters
Kosovon Majlinda Kelmendi voitti poliittisesti jännitteisen 52-kiloisten sarjan Rion judoturnauksessa. Mitali on Kosovon historian ensimmäinen olympialaisissa.
Kosovon Majlinda Kelmendi voitti poliittisesti jännitteisen 52-kiloisten sarjan Rion judoturnauksessa. Mitali on Kosovon historian ensimmäinen olympialaisissa. Kuva: TORU HANAI / Reuters

Saudi-Arabian Joud Fahmy luovutti Rion olympialaisten judoturnauksessa juuri ennen ensimmäisen kierroksen kamppailua Mauritiuksen Christianne Legentiliä vastaan.

Saudien urheiluliiton mukaan vetäytymisen syynä oli loukkaantuminen. Israelilainen Times of Israel -lehti kuitenkin väitti, että Fahmy vetäytyi turnauksesta sen vuoksi, että toisella kierroksella vastaan olisi tullut Israelin Gili Cohen.

Saudi-Arabian ja Israelin välit ovat hyvin jännitteiset. Arabimaa ei ole tunnustanut Israelin itsenäisyyttä. Saudi-Arabian kansalaiset eivät saa matkustaa Israeliin, eikä israelilaisille vastaavasti myönnetä viisumia Saudi-Arabiaan. Maiden suhteita on yritetty parantaa neuvottelemalla.

Mahdollisesti poliittisesta episodista hyötyi ainakin Legentil. Hän pääsi ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon siis luovutuksella, minkä jälkeen hän kukisti nopeasti Cohenin toisella kierroksella. Legentil hävisi kuitenkin seuraavalla kierroksella Kosovon Majlinda Kelmendille, joka voitti lopulta 52-kiloisten olympiakullan.

Joud Fahmy on yksi neljästä saudiarabialaisesta naisurheilijasta Riossa. Lontoon kisoissa heitä oli vain kaksi. Saudi-Arabia sääntelee vahvasti naisten julkista urheilua, vaikka aivan viime vuosina rajoituksia on hieman höllennetty.

Fahmyn vetäytymisen syitä arvuutteli muun muassa Daily Mail israelilaisen Times of Israelin artikkeliin tukeutuen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!