Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mikko Ilonen golfaa Riossa olympiamitali mielessään – ”Jos on viides tai 38:s, käteen ei jää mitään”

Urheilijoitten kisakylän sekamelskassa riitti ihmettelemistä golfin ammattilaiselle.

Urheilu
 
ANDREW BOYERS / Reuters
Mikko Ilonen tutustui maanantaina olympiakenttään caddiensa Jason Hemplemanin (oik.) kanssa.
Mikko Ilonen tutustui maanantaina olympiakenttään caddiensa Jason Hemplemanin (oik.) kanssa. Kuva: ANDREW BOYERS / Reuters

Rio de Janeiro

Mikko Ilonen ja Roope Kakko eivät aikailleet tarttua työvälineisiinsä Rion olympialaisissa.

Suomalaiset golfarit tulivat urheilijoiden olympiakylään varhain sunnuntaina. Ensimmäiset pallot olivat ilmassa olympialaisten golfkentällä jo eilen maanantaina.

”Pelataan yhdeksän reikää, mutta jos tuntuu mukavalta, mennään ehkä koko kierros”, Ilonen suunnitteli. ”Palloa on tullut hakattua ihan tarpeeksi, joten on tuntumaa.”

Ilonen ja Kakko saapuivat Rioon Skotlannista, jossa he pelasivat Euroopan-kiertueen reikäpelikilpailussa. Molemmat putosivat jatkosta toisella kierroksella.

Ilonen johti omaa peliään Saksan Maximilian Kiefferiä vastaan, mutta hävisi luvuin 0/2.

Tappiostaan huolimatta Ilonen pelasi hyvin. Hänen epävirallinen kierrostuloksensa oli 67 (viisi alle parin), ja hän jakoi 17. sijan mm. Kakon kanssa.

”Reikäpelissä pitää pelata vastustajan mukaan. Kieffer tuli samassa koneessa Edinburghista Frankfurtiin ja sanoi, että pelasi minua vastaan parasta peliään.”

Kakko hävisi Skotlannin Richie Ramsaylle niin ikään 0/2.

Ammattilaisten kisoissa golfarit asuvat loistohotelleissa. Olympialaisissa majoitus on vaatimattomampaa tasoa. Ilonen ja Kakko jakavat huoneen kisakylässä.

”Mukavaa vaihtelua, vaikka Roope alkaakin asetella heti vaatteitaan”, Ilonen nauroi.

Olympiakylässä Ilonen sanoo ihmetelleensä sekamelskaa ja hulinaa. ”Olin huuli pyöreänä, kun oli niin paljon väkeä samassa paikassa.”

Kun olympiakylä on täysi, siellä asuu pienen kaupungin verran asukkaita. Urheilijoiden, valmentajien ja huoltajien kanssa kylässä on 18 000 asukasta – suunnilleen saman verran kuin Pieksämäellä.

Maailmanlistan kärkinelikko Jason Day, Dustin Johnson, Jordan Spieth ja Rory McIlroy on ilmoittanut jättävänsä olympialaiset väliin.

Yhtenä syynä on pidetty hyttysten levittämää zikavirusta. Tähän aikaan vuodesta zikaviruksen tarttuminen on kuitenkin yhtä todennäköistä kuin hyttynen pistäisi tammikuussa Mannerheimintiellä.

”Varmaan poisjäänneille on erilaisia muita syitä, muita kuin zika”, Ilonen sanoo.

Mahtavatko pelaajat pelätä dopingtestejä?

”Ehei. Kaikki ovat rampanneet dopingtesteissä ihan tarpeeksi. Kaikkia pelaajia testataan, ei ole siitä kiinni.”

Golf palaa Riossa olympiaohjelmaan 112 vuoden tauon jälkeen. Ilonen odottaa torstaina alkavasta ja sunnuntaina päättyvästä miesten turnauksesta hyvää kilpailua ja itseltä mitalia.

”Pelaan kolmesta mitalista. Jos on viides tai 38:s, käteen ei jää mitään.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!