Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kojonkoski: Rion järjestelyt olleet sekavia ja epätäsmällisiä

Suomen joukkueen jäseniä kehotetaan liikkumaan olympia-alueen ulkopuolella varovaisesti eikä mielellään yksin.

Urheilu
 
Timo Jaakonaho / Lehtikuva
Suomen joukkueen johtajan Mika Kojonkosken mielestä lähes kaikissa kisajärjestelyissä on ollut parantamisen varaa.
Suomen joukkueen johtajan Mika Kojonkosken mielestä lähes kaikissa kisajärjestelyissä on ollut parantamisen varaa. Kuva: Timo Jaakonaho / Lehtikuva

Rio de Janeiro. Suomen olympiajoukkueen johtaja Mika Kojonkoski sanoo, että Rion kisajärjestelyissä on tullut vastaan monta yllätystä.

”Lähes kaikessa on ollut parantamisen varaa. Asiat ovat olleet sekavia ja epätäsmällisiä. Jos jotakin sovitaan, siitä on vielä pitkä matka käytäntöön. Tuhannet vapaaehtoiset eivät ole selvillä niistä asioista, joista heidän tulisi olla. Koko maan kulttuuri on pohjoismaisille hyvin erilainen”, hän sanoo.

Alun jälkeen on kuitenkin menty oikeaan suuntaan. Jopa pahasti takkuilleet joukkueen bussikyyditykset ovat alkaneet hiljalleen toimia. Maanantai oli Riossa ensimmäinen olympia-ajan työpäivä.

Rion turvallisuustilannetta seurataan tarkasti. Urheilijat ja valmentajat saavat ohjeistuksen, jonka mukaan olympia-alueen ulkopuolella pitää liikkua harkiten, eikä mielellään yksin.

”Ohje vielä uusitaan sitten kun urheilijan suoritus on ohi. Ennen sitä kaupungilla ei juuri liikuta.”

Kisojen aikana on tapahtunut runsaasti väkivaltaisuuksia.

”Joukkueessa ei ole näkyvää turvattomuuden tunnetta tai kyselyitä. Mutta en epäile, etteivätkö tällaiset asiat pane miettimään.”

Suomella ei ole kisoissa mukana omaa turvallisuushenkilökuntaa, mutta Yhdysvalloilla sekä Suomen kanssa samassa majapaikassa majoittuvalla Israelin joukkueella perinteisesti on.

”Käytävällä on turvamiehiä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!