Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Riossa ottelevan ammattilaisen taustalla tapojen parannus vankilassa ja siellä opittu nyrkkeilytaito

Urheilu
 

Thaimaalainen Amnat Ruenroeng on yksi Rion kisojen kolmesta ammattilaisnyrkkeilijästä. Tämä lajin kannalta historiallinen fakta ei kuitenkaan ole ainoa kiinnostava puoli hänen taustassaan.

Amnat ryösti nuoruudessaan turistin ja sai 15 vuoden tuomion. Karu thaimaalainen vankila ei kuitenkaan sysännyt nuorukaista rikollisen uralle, vaan hän teki klassisen ”parannuksen”.

Hän aloitti nyrkkeilyn ja päätyi pian edustamaan vankilan joukkuetta. Amnat ehti kärsiä tuomiotaan vain puolitoista vuotta, kun kuningas armahti hänet vuonna 2007.

”Elämä vankilassa muutti minua paljon. Siellä vallitsee kuri ja opitaan ymmärtämään oikean ja väärän ero. Sain koulutusta ensimmäistä kertaa elämässäni”, Amnat muisteli AFP:lle.

Hän urheili vankilassa paljon. Lajivalikoimaan kuului tavallisen nyrkkeilyn lisäksi potkunyrkkeily ja jalkapallo.

”Tärkeintä oli se, että vankila opetti minulle perheen ja ystävien arvon”, nykyään 36-vuotias Amnat sanoi.

”Opin keskittymään ja sain omatunnon, ajattelemisen ennen tekoa.”

Vuosi vankilasta pääsyn jälkeen thaimaalainen edusti maataan Pekingin olympialaisissa, mutta jäi niukasti mitaleilta. Sen jälkeen hän aloitti ammattilaisuransa.

Hänen ottelutilastonsa kärpässarjassa on komea 17 voittoa ja vain yksi tappio. Hän piti aiemmin hallussaan IBF-liiton mestaruustitteliä.

Rion kisat Amnat aloitti pistevoitolla Argentiinan Ignacio Perrinistä. Tiistaina thaimaalainen kohtaa kevyen sarjan ottelussa Ranskan Sofiane Oumihan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!