Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hopealle tullut venäläisuimari ei onnitellut mestari Kingiä

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
MARCOS BRINDICCI / Reuters
Palkintojenjaossa Julia Jefimova (vas.), Lilly King ja Katie Meili poseerasivat yhdessä.
Palkintojenjaossa Julia Jefimova (vas.), Lilly King ja Katie Meili poseerasivat yhdessä. Kuva: MARCOS BRINDICCI / Reuters

Antti Lehtonen

Yhdysvaltain Lilly King voitti naisten sadan metrin rintauinnin olympiakultaa Rion kolmannen kisapäivän viimeisessä finaalissa. Voittoaika oli 1,04.93, joka on myös uusi olympiaennätys.

Toiseksi tullut Venäjän Julia Jefimova jäi yli puolen sekunnin päähän Kingistä. Jefimova ei uinnin jälkeen onnitellut Kingiä tai kolmanneksi tullutta Yhdysvaltain Catherine Meiliä.

King ja Jefimova olivat sanailleet julkisesti jo välierien aikaan. Jefimova voitti oman välieränsä ajalla 1.05,72 ja nosti maalissa etusormet pystyyn, viestittääkseen olevansa matkan ykkösuimari. King kuitenkin pisti omassa välierässään paremmmaksi (1.05,70) ja kertoi sen jälkeen Guardianin haastattelussa, ettei varsinaisesti ole Jefimovan fani.

”Hän heiluttaa sormeaan ”numero ykkösen” merkiksi, ja hän on jäänyt kiinni dopingista”, King ihmetteli.

Jefimova antoi lokakuussa 2013 positiivisen dopingnäytteen, minkä vuoksi hänet tuomittiin 16 kuukauden kilpailukieltoon.

Dopingpannan jälkeen Jefimova voitti sadan metrin rintauinnin maailmanmestaruuden Kazanissa vuonna 2015.

Jefimova jäi kiinni myös kohuaine meldoniumista tänä vuonna. Se ei johtanut kilpailukieltoon, kun Wada linjasi jälkikäteen, että alkuvuonna annetuissa näytteissä sai olla enintään yksi mikrogramma meldoniumia.

Kansainvälinen olympiakomitea sulki kuitenkin Venäjän dopingskandaalin jälkimainingeissa Jefimovan Riosta, koska hän oli aikaisemmin urallaan jäänyt kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä.

Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS tulkitsi KOK:n perustelun laittomaksi, ja Jefimova pääsi lopulta olympialaisiin.

Finaalin tulokset:

100 m ru: 1) Lilly King USA 1.04,93, 2) Julia Jefimova Venäjä 1.05,50, 3) Catherine Meili USA 1.05,69, 4) Shi Jinglin Kiina 1.06,37, 5) Rachel Nicol Kanada 1.06,68, 6) Hrafnhildur Luthersdottir Islanti 1.07,18, 7) Ruta Meilutyte Liettua 1.07,32, 8) Alia Atkinson Jamaika 1.08,10.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!