Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rautarouva Katinka Hosszulle toinen kulta

Sarah Sjöström kilpailee unkarilaisen kanssa, kumpi on uinnin kuningatar.

Urheilu
 
DAVID GRAY / Reuters
Katinka Hosszu on uinut jo kaksi kultaa.
Katinka Hosszu on uinut jo kaksi kultaa. Kuva: DAVID GRAY / Reuters

Rio de Janeiro

Olympiauinneista löytyy aina uintikuninkaita tai -kuningattaria. Kuningattaren tittelistä Riossa kilpailevat vahvasti Ruotsin Sarah Sjöström ja Unkarin Katinka Hosszu.

Rautarouvaksikin kutsuttu 27-vuotias Hosszu otti Riossa toissa yönä toisen kultamitalinsa, kun hän voitti 100 metrin selkäuinnin ajalla 58,45 sekuntia. Ensimmäinen kulta tuli 400 metrin vapaauinnissa, joten unkarilaiselta löytyy monipuolisuutta.

Sjöströmilla on mahdollisuus iskeä takaisin ensi yönä, jolloin hän tavoitteli toista voittoaan, nyt 200 metrin vapaauinnissa. Ruotsalainen juhli Riossa 100 metrin perhosuinnin kultaa.

Molemmilla on mahdollisuudet vähintään kolmeen kultaan. Sjöström on todennäköisesti ylivoimainen myös 200 metrin perhosuinnissa tänään keskiviikkona.

Keskiviikko on merkittävä päivä Jenna Laukkaselle. Hän putosi 100 metrin rintauinnin välierissä vain kolmentoista sekunnin sadasosan erolla. Laukkasen SE-aika 1.07,35 olisi riittänyt maanantaina loppukilpailussa seitsemänteen sijaan.

Ei ihme, että Laukkaselta pääsi ruma sana alkuerissä.

Toissa yön uintifinaalien liikuttunein hetki oli, kun Venäjän Julia Jefimova oli toinen 100 metrin rintauinnissa. Viikko sitten hän ei vielä tiennyt, saako hän uida lainkaan Riossa.

”Tiedätte, kuinka vaikeaa minun on uida täällä. Ilmapiiri on ikävä, mutta olen onnellinen, että saan olla mukana”, Jefimova itki.

Kansainvälinen olympiakomitea päästi viime hetkillä venäläisiä uimareita olympialaisiin. Venäjän dopingsotkuun Jefimova ei halunnut ottaa kantaa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?