Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Purjehdukset jatkuvat illalla – Petäjä-Sirénillä suomalaisista parhaat asemat

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Tuula Tenkanen on purjehtinut sijat neljä ja 16. Kokonaiskilpailussa hän on yhdeksäs.
Tuula Tenkanen on purjehtinut sijat neljä ja 16. Kokonaiskilpailussa hän on yhdeksäs. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Purjehtijat Tuula Tenkanen, Kaarle Tapper ja Tuuli Petäjä-Sirén jatkavat kilpailujaan Riossa tiistai-iltana Suomen aikaa. Heidän lisäkseen Finnjollissa kilpaileva Tapio Nirkko aloittaa urakkansa.

Tenkasen ja Tapperin avauspäivä oli kaksijakoinen. Laser radial -luokassa purjehtiva Tenkanen oli ensimmäisessä lähdössä neljäs, mutta jäi toisessa 16:nneksi. Yhteistuloksissa sijoitus on 9:s.

”Lähdöt ja avotuuliosuudet sujuivat hyvin, mutta vastatuulet olivat vähän hankalia. Ensimmäinen lähtö oli hyvä avaus olympialaisille. Veden puhtauteen en kiinnittänyt mitään huomiota”, Tenkanen sanoi Purjehdusliiton tiedotteessa.

Ensimmäistä kertaa olympialaisissa purjehtiva Tapper puolestaan avasi Laser-luokassa 30 sijalla, mutta oli toisessa lähdössä 12:s. Kokonaistilanteessa hän on sijalla 23.

”Ensimmäinen lähtö ei ollut niin hyvä, mutta toka oli ihan hyvä”, Tapper sanoi.

Tasaisimman päivän eilen aloittaneista suomalaisista purjehti purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirén. Hänen lähtösijoituksensa olivat 4, 9 ja 8, kokonaistilanteessa hän on kahdeksas.

”Olen tyytyväinen ja iloinen päivääni, onnistunut avaus. Maltoin mieleni ja pidin pään kylmänä. Peruspurjehduksella tulos oli tämä”, Petäjä-Sirén sanoi.

Laserissa ja Laser radialissa tiistain ohjelmassa on kaksi lähtöä. Purjelautailijat starttaavat avauspäivän tapaan kolme kertaa.

Purjehduksessa pisteitä saa yhtä monta kuin mikä on sijoitus lähdössä. Huonoin sijoitus pudotetaan kuitenkin tuloksesta pois kolmen lähdön jälkeen. Näin ollen yksi epäonnistunut lähtö ei pilaa koko kilpailua, mutta lisää paineita onnistua seuraavissa lähdöissä.

Petäjä-Sirénin yhdeksännen sijan tuleminen mukaan lopullisiin tuloksiin ei olisi vielä katastrofi.

Tenkasen 16. sija olisi jo huomattavasti tärkeä mieluisampi pois jätettävä. Laser radialissa on tosin mukana 37 venekuntaa, joten hajontaa tuloksiin tulee hieman enemmän kuin 26 kilpailijan RS:X-purjelautailussa. Tapperilla 30 sijan jääminen selkeästi heikoimmaksi alkaa olla jo menestyksen elinehto.

Lontoon olympialaisissa laser radialin kärkinelikolla oli ennen mitalilähtöä koossa 33–34 pistettä. Esimerkiksi olympiakullan voittanut, nytkin mukana oleva Lijia Xu sai tuolloin pudottaa tuloksistaan pois 11:n sijan.

Niin sanotussa mitalilähdössä pisteitä tulee tuplamäärä muihin lähtöihin verrattuna. Siinä on mukana kilpailun kymmenen kärki eikä mitalilähtöä voi jättää pois lopputuloksista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!