Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Piironen lopetti Yegon valmentamisen etuajassa – saamassa ison pestin Suomesta

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Timo Aalto
Petteri Piironen valmensi Julius Yegon ja Ihab Abdelrahmanin MM-mitaleille. Nyt yhteistyö kummankin kanssa on ohi.
Petteri Piironen valmensi Julius Yegon ja Ihab Abdelrahmanin MM-mitaleille. Nyt yhteistyö kummankin kanssa on ohi. Kuva: Timo Aalto

Julius Yegon ja Petteri Piirosen yhteistyön oli määrä jatkua Rion olympialaisiin asti, jonka jälkeen heidän oli piti keskustella jatkosta.

”Nyt yhteistyömme loppui kuitenkin jo ennen kisoja”, Piironen kommentoi Ilta-Sanomille.

”Käytännössä homma tyssäsi lopulta kaksi viikkoa etuajassa siihen, etten päässyt kisapaikalle. Jos olisin ollut paikalla, yhteistyömme olisi luonnollisesti jatkunut ainakin kisojen yli”, tarkentaa Piironen, jolle Kenian yleisurheiluliitto ei lähtenyt hakemaan akkreditointia Rioon.

”Omalta osaltani voi sanoa, että en enää jatka ulkomaalaisten heittäjien valmentamista, en Yegon enkä Ihabin. Keskityn jatkossa suomalaisten valmentamiseen.”

Piirosen suojatit, Yego ja Egyptin Ihab Abdelrahman, ottivat kaksoisvoiton Pekingin viime kesän MM-kisoissa. Tuolloin Piironen ja Yego ottivat kisojen alla tiukasti yhteen, koska kenialaisheittäjä ei pitänyt kiinni sovituista leirikuvioista.

Tilanne rauhoittui Pekingissä, ja esimerkiksi vielä kuluvan vuoden kesäkuussa kaikki vaikutti olevan hyvin, kun IS tapasi kaksikon Kuortaneen urheiluopistolla.

”Tälläkään kaudella kaikki sovitut asiat eivät ole pitäneet, mutta yhteistyömme päättymiseen ei silti liity mitään riitoja tai dramatiikkaa. Olemme ystäviä jatkossakin”, Piironen vakuuttaa.

Yego on saanut paikan päällä Keniassa neuvoja toiselta valmentajalta, ja siitä Piironen on täysin tietoinen

”Tämän jälkeenkin olen valmis auttamaan Juliusta etänä. Ongelma vain on, ettei täältä käsin pysty ihmeitä tekemään.”

Myös Piirosen ja Abdelrahmanin yhteistyö päättyi hiljattain, kun egyptiläinen joutui dopingepäilysten kohteeksi. Abdelrahmanin B-näyte tutkitaan Rion kisojen jälkeen.

”Yhteistyö on antanut kummankin osalta paljon, mutta on se myös ottanut paljon”, Piironen myöntää viitaten egyptiläisen tapaukseen.

”Ulkomaalaisten kanssa toimiessa on se ongelma, että koskaan ei tiedä heidän kanssaan kotimaassa toimivien taustoja kunnolla. Tämä on kuitenkin etävalmentamista, joka pohjautuu luottamukseen.”

”Kun pojat tulevat tänne Kuortaneelle harjoittelemaan tiedän tarkkaan mitä he täällä tekevät. Heitä on jopa testattu täällä, testiryhmä kävi viimeksi talvella testaamassa Ihabin”, Piironen muistuttaa.

Piironen tunnustaa, että hän on kiinnostunut syksyllä täytettävästä Urheiluliiton lajipäällikön paikasta.

”Olen kiinnostunut siitä. Olemme käyneet keskusteluja liiton kanssa ja hakeneet kehitysnäkymiä keihäsvalmennukseen”, hän myöntää.

Yegon ja Piirosen valmennussuhteen päättymisestä kertoi ensin Iltalehti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!