Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaiset Rion purjehduksessa tiistaina: Petäjä-Sirén tasaisen vahva, Tenkaseen törmättiin lähdössä

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
BENOIT TESSIER / Reuters
Tuuli Petäjä-Sirén vältti virheet myös Rion olympiaregatan toisena päivänä.
Tuuli Petäjä-Sirén vältti virheet myös Rion olympiaregatan toisena päivänä. Kuva: BENOIT TESSIER / Reuters

Neljä suomalaispurjehtijaa oli tiistaina Rion vesillä. Parhaassa vauhdissa olivat purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirén ja Laser Radialin Tuula Tenkanen. Molemmat ovat kokonaistilanteessa sijalla seitsemän regatan toisen kilpailupäivän jälkeen.

Petäjä-Sirén on purjehtinut lähdöstä toiseen tasaisen hyvin, joten hänellä on varaa vielä epäonnistua kerran. Heikoin lähtötulos poistetaan tulosrivistä ennen mitalipurjehdusta.

Tenkaselle kirjattiin päivän ensimmäiseen lähtöön koodi ”dns”, eli hän ei päässyt vesille lainkaan. Tapahtumien kulku oli pitkään epäselvä, mutta päivän päätteeksi Tenkanen kertoi STT:lle, että hänen veneensä perään törmättiin juuri ennen lähtöä.

Suomalainen aikoo hakea tilanteesta hyvityspisteitä, sillä startin missaamisen vuoksi hänelle merkittiin jumbosija 38. Mikäli se jää voimaan, ei Tenkasella ole enää varaa yhteenkään huonoon lähtösijoitukseen.

Purjehduksen pisteenlaskutapaa selitetään tässä artikkelissa.

Suomalaisten purjehduslähdöt ja sijoitukset tiistain lähtöjen jälkeen:

Tapio Nirkko (Finnjolla): Kisaurakkansa aloittanut Nirkko aloitti Riossa hiukan nihkeästi. Ensimmäisessä lähdössä hän jäi sijalle 20. Toinen lähtö meni paremmin, ja Nirkko oli seitsemäs. Kokonaistilanteessa hän on sijalla 14.

Kaarle Tapper (RS:X): Tapperilla oli kaksi lähtöä tiistaina. Hän purjehti niissä sijat 31 ja 30. Hän on myös kokonaistilanteessa sijalla 30.

Tuuli Petäjä-Sirén (RS:X): Olympiamitalisti purjehti tasaisen hyvin ja ehti kärkikymmenikköön päivän kaikissa lähdöissä. Tuloksena kaksi viidettä sijaa ja yksi yhdeksäs sija. Kokonaistilanteen seitsemäs.

Tuula Tenkanen (Laser Radial): Tenkaselle kirjattiin ensimmäisestä lähdöstä jumbosija (38.), sillä hän ei päässyt matkaan lainkaan. Toisessa lähdössä hän ehätti maaliin hienosti toisena ja paransi asemiaan reilusti. Kokonaistilanteen seitsemäs.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!