Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuula Tenkasen protesti läpi – vahvasti mitalitaistelussa mukana

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Tuula Tenkanen on vahvasti mukana mitalitaistelussa.
Tuula Tenkanen on vahvasti mukana mitalitaistelussa. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Laser radial -luokan olympiapurjehtijan Tuula Tenkasen tekemä protesti meni läpi, joten väliin jäänyt kolmas purjehduslähtö ei haittaa suomalaisen kilpailua.

Tenkanen teki protestin, kun hän ei päässyt lainkaan matkaan brasilialaiskilpailijan törmättyä häneen lähdössä.

”Toki olen helpottunut päätöksestä, vaikka mieluiten olisin tietysti purjehtinut päivän ensimmäisen lähdön. Brasilialainen teki onneksi kaikkensa, että sain hyvityksen. Hän törmäsi veneeni perään vahingossa ennen ensimmäistä lähtöä. Peräsimen hela meni rikki, enkä siksi voinut kilpailla. Onneksi pääsin toiseen lähtöön mukaan ja sain hyvän tuloksen”, Tenkanen sanoi Olympiakomitean tiedotteessa.

Tenkanen oli päivän toisessa lähdössä toinen.

Tenkasen kerrottiin aluksi nousseen hyvityksen ansiosta neljänneksi, mutta Rion virallisten kisasivujen mukaan Tenkanen on kisassa jo kolmantena. Suomen purjehdusmaajoukkue kertoo Facebook-sivuillaan, että tämä johtuisi lähdöistä tehdyistä protesteista.

Kolmannesta lähdössä Tenkanen saa tällä hetkellä 7,3 pistettä, kun lähtösijoitukset ovat olleet neljäs, toinen ja 16:s. Pistesarakkeeseen tulevat pisteet muodostuvat keskiarvopisteistä kahdeksasta ensimmäisestä lähdöstä, eli ne muuttuvat yön mittaan.

Kärkikahinoissa on mukana useampi purjehtija, joiden tuloksissa on yksi paha epäonnistuminen ensimmäisestä lähdöstä. Heikoin lähtö jätetään lopullisista tuloksista pois, joten toinen epäonnistuminen tarkoittaisi jo sitä, että tuloksiin tulee mukaan yksi heikompi lähtö. Se saattaa keikauttaa asetelmia nopeastikin. Kärkikolmikosta peräti kolmella on tilillään hylkäys, joka tuo 38 pistettä.

Laser radial -luokassa purjehditaan keskiviikkona jälleen kaksi lähtöä, joista ensimmäinen käynnistyy kello 19.15. Tuuli Petäjä-Sirénin purjelautaluokassa sen sijaan on välipäivä. Miesten puolella Tapio Nirkko jatkaa kilpailuaan Finnjollissa ja Kaarle Tapper Laserissa. Joonas ja Niklas Lindgrenin kilpailu puolestaan alkaa 470-luokassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!