Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ennätyksiä tehtaileva Phelps varasti huomion uintikuningatar Hosszulta

Urheilu
 
LASZLO BALOGH / Reuters
Michael Phelps taitaa uimisen lisäksi myös voittajana patsastelun.
Michael Phelps taitaa uimisen lisäksi myös voittajana patsastelun. Kuva: LASZLO BALOGH / Reuters

Michael Phelps varasti jälleen kerran huomion olympialaisten uima-altaassa. Näin hän on tehnyt neljän vuoden välein vuodesta 2004 alkaen.

Yhdysvaltalainen nappasi tiistaina uransa 20. ja 21. olympiakullan. Ensin hän voitti 200 metrin perhosuinnin. Kyseessä on yksi Phelpsin lempimatkoista, mutta Lontoossa kulta lipsahti Etelä-Afrikan Chad le Closille.

”Tämä matka on tuonut voin leivälleni. En hitossa aikonut hävitä tätä kisaa. Tai jos olisin hävinnyt, annoin kaikkeni altaaseen”, Phelps sanoi AFP:n mukaan.

Ennätyksellistä oli myös se, että kukaan uimari ei ole aiemmin voittanut olympiakultaa henkilökohtaisella matkalla 31-vuotiaana tai vanhempana.

Phelps poseerasi voittonsa jälkeen kuvaajien mieliksi altaassa ja sai pieneltä Boomer -pojaltaan onnittelupusun.

Myöhemmin Phelps oli vielä mukana USA:n joukkueessa, joka sai kultaa vapaauintiviestissä.

Kaikkien aikojen menestynein olympiaurheilija on altaassa myös keskiviikkona, jolloin hän kilpailee 200 metrin sekauinnin alkuerissä – ja suurella todennäköisyydellä myös välierissä.

Phelpsin historialliset mitalit veivät ehkä liikaakin huomiota Rion uintikuningattarelta. Unkarin Katinka Hosszu otti tiistai-iltana jo kolmannen henkilökohtaisen kultansa. Hosszu voitti tällä kertaa 200 metrin sekauinnin.

Iron Lady -lempinimellä tunnettu Hosszu oli ihmeissään menestyksestään.

”Minulla ei ollut lainkaan olympiamitaleja, kun tulin tänne. Olisin ollut tyytyväinen minkävärisiin hyvänsä. Tämä tuntuu epätodelliselta”, hän sanoi Reutersin mukaan.

Myös Hosszulla on mahdollisuus tehdä historiaa Rion olympia-altaassa. Mikäli hän voittaa 200 metrin selkäuinnin, sivuaa hän ennätystä naisuimarin yksissä kisoissa saamissa henkilökohtaisissa kultamitaleissa.

DDR:n Kristin Otto onnsitui vastaavassa Soulin kisoissa 1988.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?