Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin eteni maaliton Stadin derby

Urheilu
 
Akseli Valmunen / HS
Soihdut savuttivat Sonera-stadionin ympäristössä ottelun alla.
Soihdut savuttivat Sonera-stadionin ympäristössä ottelun alla. Kuva: Akseli Valmunen / HS

HS seurasi Stadin derby HIFK–HJK, joka päättyi maalittomaan tasapeliin 0–0.

Ottelun kulku:

HIFK:n Mika Väyrynen oli jo alkuminuuteilla hätyyttelemässä ex-seuransa maalia, mutta toppari Ivan Tatomirović ehti hätiin.

Tämän jälkeen HJK alkoi saada otetta. Alfredo Morelos vaikutti vaaralliselta raitapaitojen kärjessä ja muutenkin pallo pyöri isäntien rangaistusalueen tuntumassa.

Lähimmäksi kolumbialainen pääsi puskettuaan takatolpalta kohti HIFK:n maalia. Tämän tilanteen pelasti kuitenkin viime tingassa kokenut Tuomas Aho.

17. minuutilla Medon vapaapotku viuhui vielä vähän yli maalin. Pikkuhiljaa ottelu alkoi tasaantua, eikä HJK päässyt enää vyöryttämään yhtä vaarallisesti.

HIFK:kin sai nopeita vastahyökkäyksiä, etenkin vikkeläjalkaisen Nnaemeka Anyamelen tahdittamana. Ville Salmikivelle siunautui kenties avausjakson paras maalipaikka, mutta Thomas Dähne HJK:n maalissa ehti peittämään.

Fanit jaksoivat pitää yllä kiitettävää tunnelmaa, vaikka maaleja ei nähtykään. Kummankin joukkueen katsomoissa raikuivat kannustuslaulut avausjakson loppuun saakka.

Peli aaltoili toisella jaksolla kummassakin päässä, mutta vasta 60. minuutilla alkoi tapahtua.

Pallo ei ollut edes pelissä, kun tuomari kaivoi punaisen kortin HJK:n Anthony Annanille.

Ghanalainen oli saanut samasta tilanteesta kerralla kaksi keltaista korttia, ilmeisesti jälkipelistä ja sitä seuranneesta protestoinnista.

HIFK sai miesylivoimalla otetta. Toista jaksoa oli pelattu vajaat puoli tuntia, kun isännät saivat kulmapotkun jälkitilanteesta hyvin vaarallisen näköisen mylläkän HJK:n maalille. Dähne ja puolustajat ehtivät blokkaamaan.

Pari minuuttia myöhemmin Anyamele laukoi hyvästä paikasta, mutta veto jäi vaisuksi.

Puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua HIFK:n Jukka Sinisalo pääsi vetämään hyvästä tarjoilusta, mutta Dähne pystyi lennokkaaseen torjuntaan.

Lisäaikaa tuli lähes viisi minuuttia. Lähes koko tuon ajan pallo pyöri HJK:n rangaistusalueen tuntumassa, mutta HIFK ei kyennyt löytämään aukkoa puolustusmuurista. Stadin derby päättyi Veikkausliigassa ensimmäistä kertaa 0–0.

Faneja se ei kuitenkaan haitannut. Molemmissa päissä joukkueet kokoontuivat kiittämään omiaan kannustuksesta ja jäivät pitkäksi aikaa stadionille laulamaan ja taputtamaan.

Joukkueiden aloituskokoonpanot:

HIFK:

Tomi Maanoja; Nnaemeka Anyamele (81. Fredrik Lassas), Pauli Kuusijärvi, Tuomas Aho, Juho Pirttijoki, Jukka Sinisalo; Esa Terävä (70. Joni Korhonen), Mika Väyrynen, Xhevdet Gela; Ville Salmikivi (62. Juho Mäkelä), Pekka Sihvola.

Ismo Uusitupa / HS
HIFK:n kannattajapäädyssä siteerattiin J. Karjalaista.
HIFK:n kannattajapäädyssä siteerattiin J. Karjalaista.

HJK:

Thomas Dähne; Rafinha, Ivan Tatomirović, Lum Rexhepi, Sebastian Sorsa; Medo (90+1. Aapo Halme), Toni Kolehmainen, Anthony Annan; Odu (90+3. Richard Gatze), Alfredo Morelos, Nikolai Alho (82. Roni Peiponen).

Ismo Uusitupa / HS
HJK on faniensa mielestä Stadin suurin ja kaunein.
HJK on faniensa mielestä Stadin suurin ja kaunein.
Ottelun liepeillä:

Sonera-Stadion oli loppuunmyyty. Kummankin joukkueen kannattajat marssivat ottelupaikalle läheisistä ravintoloista. Etukäteen oli sovittu, ettei kulkueissa käytetä soihtuja, mutta niitä nähtiin silti molempien joukkueiden faneilla.

Ensin marssivat ottelua isännöivän HIFK:n fanit. Helsingin poliisin twiitin mukaan punapaitojen kannattajien kulkue ei aiheuttanut häiriötä.

HJK:n marssi ei sujunut aivan yhtä hyvin. Poliisin twiitin mukaan kulkueesta heiteltiin soihtuja ja pulloja HIFK:n fanien joukkoon. Paikalla nähtiin myös pieni tappelu.

Hetkeä myöhemmin poliisi kertoi ottaneensa kiinni kolme henkilöä soihtujen heittelystä ja pyrojen kuljetusyrityksestä stadionille.

Ottelun aikana ei ole raportoitu järjestyshäiriöistä ja katsomossa vaikutti olevan hyvä ellei loistava tunnelma loppuvihellykseen saakka ja sen jälkeenkin.

Poliisi twiittasi, että ottelun jälkeen stadionin edessä oli ollut ”pientä kähinää”.

HIFK
Mika Väyrynen pelaa uransa kolmannessa helsinkiläisseurassa.
Mika Väyrynen pelaa uransa kolmannessa helsinkiläisseurassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!