Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uimareiden keskinäinen kuittailu henkii kylmää sotaa

Dopinghuijariksi haukuttu Julija Jefimova hakee revanssia ja kerää sympatioita kotimaassaan Venäjällä.

Urheilu
 
DOMINIC EBENBICHLER / Reuters
Uimari Julia Jefimova on kerännyt venäläisten sympatiat sen jälkeen, kun amerikkalainen olympiavoittaja Lilly King nimitti häntä dopinghuijariksi.
Uimari Julia Jefimova on kerännyt venäläisten sympatiat sen jälkeen, kun amerikkalainen olympiavoittaja Lilly King nimitti häntä dopinghuijariksi. Kuva: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

Moskova

Dopingista aiemmin kärynnyt mutta lopulta olympialaisiin päässyt venäläisuimari Julija Jefimova sai Venäjän lehdistössä keskiviikkona laajaa sympatiaa ja kannustusta. Jefimovaa arvostelleille yhdysvaltalaisille urheilijoille ei sen sijaan ymmärrystä herunut.

”Venäjän parhaan uimarin Jefimovan myrkyttäminen jatkuu Rion olympialaisissa” otsikoi laajalevikkinen Komsomolskaja pravda -sanomalehti.

Kylmän sodan tunnelmia henkivä urheilijoiden kuittailu alkoi jo sadan metrin rintauinnin välierissä, kun Jefimova nosti etusormensa pystyyn voitettuaan oman eränsä. Omaansa valmistautunut Yhdysvaltain nuori uintilahjakkuus Lilly King heilutteli omaa sormeaan tämän jälkeen Jefimovalle.

King voitti maanantaina olympiakultaa olympiaennätysajalla, Jefimova tuli toiseksi ja Kingin maannainen Katie Meili ui pronssille.

Jefimova ei onnitellut voittajaa, eivätkä amerikkalaiset sen puoleen onnitelleet häntäkään.

King syytti Jefimovaa dopinghuijariksi, jolla ei pitäisi olla kisoihin asiaa. Jefimova itki.

”Miksi Julija Jefimova itki” otsikoi Moskovskyi komslomolets ja syytti itkusta amerikkalaisia ja näiden epäurheilijamaista käytöstä. Komsomolskaja pravda julkaisi kuvan hiukset silmillä itkevästä Jefimovasta ja tuulettavista amerikkalaisista: ”Sydäntä särkevä kuva.”

Jefimovasta tekivät draamakuningattaren kaikki, myös oppositiomielinen Novaja Gazeta.

Uimari itse oli tiistai-iltana itkunsa itkenyt ja valmistautui torstai-illan 200 metrin rintauintiin.

”Minulle pääasia on kulta”, Jefimova sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?