Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brasilian suuruuden päivät jalkapalloilussa ovat ohi

Urheilu
 
Ari Pusa Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.

Jalkapallo on yksi Rion olympialaisten seuratuimpia lajeja, mutta Brasilian suuruus lajissa näyttää olevan toistaiseksi ohi.

Entinen jalkapallomahti ei ole voittanutkaan kertaakaan olympiakultaa. Haaveeksi se näyttää jäävän myös kotikisoissa.

Brasilia nyhjäsi 0–0-tasapelit Etelä-Afrikkaa ja Irakia vastaan. Brasilia tuhlasi kymmeniä maalipaikkoja. Irak-ottelussa suurin osa laukauksista meni maalin ohi tai yli. Edes seitsemän minuutin lisäaika ei riittänyt voittoon.

Kolmannessa ottelussaan Brasilia kohtasi varhain torstaiaamuna Tanskan, jonka riveissä pelaa todellinen maailmankansalainen. Ediegerson Gomes syntyi Guinea-Bissaussa, entisessä Portugalin siirtomaassa. Sieltä hän muutti äitinsä kanssa Portugaliin ja eli Lissabonin slummeissa huumeiden ja ryöstöjen keskellä.

”Jotkut ystävistäni myivät huumeita ja toiset kuolivat”, Gomes sanoi kisajärjestäjien haastattelussa. 10-vuotiaana Gomes muutti Tanskaan sijaisäitinsä ja taksia ajavan isäpuolensa kanssa. Nyt hän pelaa 27-vuotiaana ammattilaisena Kiinassa ja kohtaa lapsuuden unelmajoukkueensa Brasilian.

Roope Kakko oli lyönyt ennen Rion olympialaisia vetoa, missä vaiheessa Mikko Ilonen muuttaa pois kisakylästä.

Kakko taitaa hävitä vetonsa. Ilonen on suorastaan innoissaan, kun pääsee aistimaan olympialaisten ilmapiiriä muiden urheilijoiden kanssa.

Kaikki Rion turnaukseen osallistuvat golfarit eivät ole yhtä joviaaleja. Ykkössijoitettuna olevaa Bubba Watsonia ei ole kisakylässä näkynyt. Ruotsalainen Henrik Stenson on vuokrannut Riosta oman talon, jossa hän asuu perheensä kanssa.

Kisakylän perusurheilijat ovat ammattigolfaajiin verrattuna rutiköyhiä. Kaikkea ei kuitenkaan voi mitata rahassa. Yhteisöllisyys on yksi olympialaisten tärkeimmistä arvoista.

Kakkokin sanoi nähneensä kisakylässä pikajuoksija Usain Boltin ja uimari Michael Phelpsin. Heitä ei näy golfin Euroopan-kiertueella.

Amerikkalaiset koripalloilijat elävät Riossa omaa elämäänsä. Heille on tuotu satamaan loistoristeilijä, jossa on kaikkea kasinosta alkaen. Kaikilla on omat tapansa asua.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?