Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Klubin nollanneen Antti Muurisen taika pitää – ”Voitto olisi tänään kuulunut meille”

Urheilu
 
Akseli Valmunen / HS
Antti Muurinen viihtyy kentän laidalla.
Antti Muurinen viihtyy kentän laidalla. Kuva: Akseli Valmunen / HS

Antti Muurinen teki paluun Töölöön keskiviikkoiltana. Urallaan HJK:n viiteen Suomen mestaruuteen johdattanut Muurinen luotsasi Stadin derbyssä paikallisvastustaja IFK:ta. Altavastaajana peliin lähteneet punanutut repivät itselleen arvokkaan pisteen, vaikka voittoonkin oli kaikki avaimet.

IFK sai nimittäin pelata 30 viimeistä minuuttia miesylivoimalla, kun Anthony Annan hölmöili itsensä suihkuun. Muurisen mukaan IFK oli kuitenkin jo ennen ulosajoa päässyt peliin mukaan HJK:n näennäisesti hallitseman avauspuoliskon jälkeen.

”Emme käyttäneet vääriä keinoja. Tämä on tulosurheilua”, valmentaja kommentoi Annanin kuumenemista.

”Vaikka vastassa oli HJK, emme rakentaneet mitään bussia, vaan pystyimme estämään muutoin heidän pelitapansa.”

Maalittomuus oli valmentajalle kuitenkin pettymys. Hänen mukaansa tekopaikat menivät IFK:lle 11–2.

”Meillä oli asenne kohdallaan. Sanon ahneesti, että voitto olisi tänään kuulunut meille.”

”Jos täällä olisi ollut sarjatilannetta tuntematon katsoja, ei hän olisi voinut sanoa, kumpi on kärjessä”, luotsi luotti.

Muurista tervehdittiin ennen ottelua ilolla molemmissa päissä. Avauskokoonpanoja kuulutettaessa sekä Klubi- että IFK-fanit hurrasivat kulttivalmentajan nimelle.

”Voi kun kiva. En kuullut sitä. On tässä muutama vuosi taivallettu. Kiva kuulla, että otetaan siten vastaan”, Muurinen hymyili.

”Sexy football Antti Muurinen” -huutoja ei Klubipäädystä tosin tänään kuultu.

Muurisen alaisuudessa IFK ei vielä ole hävinnyt kertaakaan. Sillä on nyt kasassa kolmesta peräkkäisestä pelistä voitto Maarianhaminaa vastaan ja tasapelit SJK:n ja HJK:n kanssa. Kuinka kauan ”Mursun” taika kestää?

”Toivottavasti pitkään. Kymmenes sija olisi meille mestaruus.”

Hänellä riitti myös sympatiaa kollegalleen, turhautuneelle HJK-valmentaja Mika Lehkosuolle, joka ei lehdistötilaisuuden jälkeen halunnut jäädä haastateltavaksi.

”Kolme pinnaakaan ei aina heille riitä. Niiden pitäisi myös tulla hyvällä pelillä. Tiedän sen paineen, ettei ole helppoa olla aina se tavoitelluin päänahka.”

”HJK:ta vastaan pelaaminen motivoi aina kaikkia”, Muurinen, joka on kohdannut Klubin altavastaajana esimerkiksi Jarossa ja FC Lahdessa, päätti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?