Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uraansa lopetteleva uimari Hanna-Maria Seppälä: ”Nuorena antoi vaan mennä”

Uimari hyppää nyt viimeistä kertaa olympia-altaaseen. ”Nuorena jos jotain paikkaa kolotti, sitä ei huomioinut, vaan antoi vaan mennä.”

Urheilu
 
Seppälän uikkarit pian naulaan – ainakin urheilijana
Seppälän uikkarit pian naulaan – ainakin urheilijana
Uimarina menestynyt Hanna-Maria Seppälä, 31, muistelee kaiholla asennettaan urheilu-uransa alkuvuosilta. Seppälä on lopettelemassa uraansa uimarina. Toimittaja, leikkaus: Heidi Lämsä, kuvaus: Janne Järvinen.

Nyt on viimeinen mahdollisuus nähdä altaassa uimari Hanna-Maria Seppälä Suomen olympiajoukkueen edustajana. 31-vuotiaalle Seppälälle Rio de Janeiron kisat ovat viidennet olympialaiset – ja ne viimeiset.

”Ainakin urheilijana. Ei tietenkään tiedä, mitä jälkivuosina tulee: olenko valmennustehtävissä vai mitä lähden tekemään”, Seppälä sanoo.

Uraansa uimarina lopetteleva Seppälä ei kuitenkaan vielä tiedä täsmällistä hetkeä aivan viimeiselle hypylle kisa-altaaseen.

”En ole vielä lyönyt lukkoon, koska ripustan uikkarit naulaan, mutta ainakin tämä vuosi vielä mennään”, Seppälä kertoo.

Oheisella videolla Seppälä kuvailee, miten hän on muuttunut urheilijana vuosien varrella.

Lisäksi hän arvioi suomalaisen uinnin tulevaisuutta sekä viestijoukkueen mahdollisuuksia Riossa. Videolla on mukana runsaasti valokuvia Seppälän uintiuran varrelta.

Seppälä kilpaili ensimmäisen kerran arvokisoissa 15-vuotiaana lyhyen radan EM-kisoissa vuonna 1999 Lissabonissa.

Vuonna 2003 hän voitti 18-vuotiaana 100 metrin vapaauinnin maailmanmestaruuden Barcelonassa. Samana vuonna hänet valittiin Vuoden urheilijaksi.

MM-mitaleita Seppälä on voittanut yhteensä neljä ja EM-mitaleita yhdeksän. Pekingin olympialaisissa vuonna 2008 hän ui neljänneksi 100 metrin vapaauinnissa.

Seppälä on kouluttautunut fysioterapeutiksi ja on valmistumassa myös liikuntatieteen maisteriksi Jyväskylän yliopistosta.

Hanna-Maria Seppälä kilpailee Riossa perjantaina kello 21.30 alkavissa 4x100 metrin sekauintiviestin alkuerissä. Hän ui vapaauintiosuuden.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?