Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ilosen meno hyytyi lähipelin virheisiin – ”Paljon sai kentältä turpaan”

Sankka suomalaisjoukko saatteli Mikko Ilosen ja Roope Kakon matkaan olympiagolfissa.

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Caddie Jason Hempleman seurasi vierestä, kun Mikko Ilonen pelasi avauskierrostaan Riossa. Ilosen ensimmäinen kierros sujui 73 (+2) lyönnillä.
Caddie Jason Hempleman seurasi vierestä, kun Mikko Ilonen pelasi avauskierrostaan Riossa. Ilosen ensimmäinen kierros sujui 73 (+2) lyönnillä. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Rio de Janeiro

Mikko Ilosella ja Roope Kakolla ei ehkä koskaan ole ollut ympärillään yhtä sankkaa suomalaista katsojajoukkoa, kun he ovat aloittaneet golfpelinsä ulkomailla.

Arviolta viitisenkymmentä suomalaista kisavierasta antoi asiantuntevat aplodit, kun Ilonen avasi olympiagolfinsa tarkalla väylälyönnillä bunkkerin eteen.

Siitä hän jatkoi pitkällä kakkoslyönnillä par 5 -väylän eteen, siitä chippi ja putti. Tuloksena birdie heti ensimmäisellä väylällä.

Ilosella ja hänen englantilaisella caddiellaan Jason Hemplemanilla oli siinä vaiheessa hymy herkässä.

Sen jälkeen meno rauhoittui ja osin hyytyi virheisiin lähipelissä. Ilonen pelasi tuloksen 73 (+2). Avausreiän jälkeen tuloskorttiin kolme muuta birdietä ja kuusi bogia.

Varsinkin takaysi alkoi huonosti kolmella bogilla. ”Paljon sai kentältä turpaan. Tämä on kova kenttä”, valmentaja Timo Rauhala sanoi.

Ilonen jatkaa perjantain toiselle kierrokselle 41. tilalta. Kakko nousi päivän päätteeksi hänen edelleen sijalle 34.

Kakko aloitti epätarkasti, mutta teki birdiet neljälle viimeiselle reiälle ja on tuloksessa 72 lyöntiä (+1). Sijoitus on 34:s, kun mukana on 60 pelaajaa.

”Tästä noustaan vielä. Neljä birdieä loppuun oli bonusta. Alku ei tuntunut taistelulta. Löin hyviä avauksia, mutta muutama lähestyminen meni griinin yli.”

Kakko upotti pitkän putin 15. reiällä. ”Se vapautti. Oli erilaista jännitystä kuin normaalisti, kun on ensi kerran olympialaisissa.

Ilonen moitiskeli lähipeliään. ”Olisi pitänyt olla aggressiivisempi. Nyt annoin liikaa löysää.” Esimerkiksi kahdeksannella väylällä hän puttasi kolme kertaa.

Kierroksen jälkeen Ilonen löi vielä muutaman pallon harjoituskentällä. Kisakylässä hän aikoi käväistä vielä punttisalilla. Kakko suunnitteli palauttavaa voimistelua.

Neljän päivän kisaa johtaa Australian Marcus Fraser, joka pelasi huippukierroksen 63 lyönnillä (–8).

”Fraser teki nyt sen huippukierroksensa. En usko, että hän pysyy kärjessä”, Rauhala sanoi.

”Olin kuin halolla päähän lyöty, kun näin tulostaululta, että hän oli pelannut kahdeksan alle. En usko, että kukaan pääsee enää samaan kierrostulokseen tai sen alle”, Kakko ihmetteli.

Torstaina nähtiin myös olympiahistorian ensimmäinen hole-in-one. Britti Justin Rose löi pallon yhdellä lyönnillä kuppiin neljännellä reiällä. Kyseessä oli 175 metriä pitkä par 3 -väylä.

Ilonen lähtee perjantaina kisan toiselle kierrokselle ensimmäisessä ryhmässä kello 7.30 (Suomen aikaa kello 13.30).

Kakko aloittaa kello 13.52 Suomen aikaan. ”Aamu on paras aika pelata, kun griinit ovat tuoreet.”

Lauantaina ja sunnuntaina pelataan käännetyssä järjestyksessä. Parhaat lähtevät viimeisenä.

Golf palasi Riossa olympiaohjelmaan 112 vuoden tauon jälkeen. Miesten ensimmäinen pelikierros ei houkutellut liiemmälti katsojia.

Suurin osa katsojista oli muualta tulleita ”gringoja”.

Martti Kainulainen / Lehtikuva
Roope Kakko
Roope Kakko
ANDREW BOYERS
Marcus Fraser
Marcus Fraser
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!