Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kommentaattori luuli mikrofonin olevan pois päältä – sanoi 14-vuotiaan olympiauimarin ”kuolleen kuin sika”

Kanadan yleisradioyhtiö CBC pahoitteli kommentaattorinsa puheita.

Urheilu
 
DOMINIC EBENBICHLER
Kiinan Ai Yanhan kilpaili Riossa myös naisten 200 metrin vapaauinnissa, jossa hän selvisi välieriin asti.
Kiinan Ai Yanhan kilpaili Riossa myös naisten 200 metrin vapaauinnissa, jossa hän selvisi välieriin asti. Kuva: DOMINIC EBENBICHLER

Kanadan yleisradioyhtiö CBC pyysi keskiviikkona anteeksi toimittajansa sanomisia Rion olympialaisissa. Kommentaattori oli todennut 14-vuotiaan kiinalaisuimarin Ai Yanhan ”kuolleen kuin sika”, kun tämä oli uuvahtanut suorituksensa lopussa.

Uintia kisoissa kommentoiva Byron MacDonald seurasi keskiviikkona olympialähetyksessä naisten 4 x 200 metrin vapaauintiviestifinaalia.

MacDonald ilmeisesti luuli, että hänen mikrofoninsa oli pois päältä ja totesi: ”Tämä pieni 14-vuotias kiinalainen munasi, beibi. Oli liian innoissaan, lähti vauhdilla ja kuoli kuin sika. Kiitos siitä.”

Yanhan ui finaalissa toisen osuuden aikaan 1:57.79, ja hän jäi 1.61 sekuntia Kanadan Taylor Ruckista. Kanada puristikin Yhdysvaltojen voittamassa kisassa kolmanneksi, ja Kiina oli neljäs.

MacDonaldin kommentti aiheutti välittömästi raivoa sosiaalisessa mediassa, ja katsojat twiittasivat epäuskoisia viestejä. Osa vaati Macdonaldin irtisanomista.

MacDonald on itse entinen olympiauimari, ja hän edusti maataan Saksan kesäolympialaisissa vuonna 1972. Nykyään hän toimii uintivalmentajana Toronton yliopistossa.

CBC pahoitteli nopeasti kommentaattorinsa puheita.

”Pyydämme anteeksi uintisuorituksesta esitettyä kommenttia. Kyseessä oli valitettava sanavalinta, ja olemme pahoillamme, että näin tapahtui”, CBS twiittasi vihaisille katsojille.

Myös MacDonald itse pahoitteli olympialähetyksessä puheitaan. Hän totesi viitanneensa uimarin suoritukseen, ei henkilöön.

”Sanomattakin on selvää, että en tarkoittanut sanoillani mitään halventavaa, ja olen hyvin pahoillani.”

Yksi vihainen Twitterin käyttäjä väitti MacDonaldin itse olevan sika.

Kanadalaiskatsoja pyysi puolestaan Kiinalta anteeksi ja sanoi monen kanadalaisen olevan järkyttyneitä tapahtuneesta.

Lähde: The Guardian

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!