Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Michael Phelps sanoo lopettavansa Rion jälkeen – joukkuekaveri Ryan Lochte: ”Michael, Nähdään Tokiossa”

Phelps lopetti uransa jo kerran aiemmin eli Lontoon kisojen jälkeen vuonna 2012, mutta hän pyörsi päätöksensä vuotta myöhemmin.

Urheilu
 
Jessica Gow / lehtikuva
Michael Phelpsillä oli torstaina neljä sormea pystyssä: neljäs peräkkäinen kultamitali 200 metrin sekauinnissa.
Michael Phelpsillä oli torstaina neljä sormea pystyssä: neljäs peräkkäinen kultamitali 200 metrin sekauinnissa. Kuva: Jessica Gow / lehtikuva
Fakta

Phelps samalle viivalle Oerterin ja Lewisin kanssa

 Michael Phelpsin 200 metrin sekauinnissa voittama kultamitali oli hänelle neljäs peräkkäinen samalla uintimatkalla. Kultaa tuli myös olympialaisissa vuosina 2004–2012.

 Vastaavaan saavutukseen, samassa lajissa neljä peräkkäistä olympiakultaa, ovat pystyneet vain Al Oerter kiekonheitossa vuosina 1956–1968 ja Carl Lewis pituushypyssä vuosina 1984–1996.

Lopettaako vai eikö lopettaa? Siinäpä kysymys, jota kultamitaleja kauhonut Michael Phelps on pohtinut. Nyt Phelps sanoo, että ura päättyy sunnuntaina uitavaan 4x100 metrin sekauintiviestiin – ja siitä saatavaan kultamitaliin, joka olisi hänen 23. olympiakulta.

Yhdysvaltain joukkueen voitto on erittäin todennäköinen – Yhdysvallat ei ole hävinnyt 4x100 metrin sekauintiviestiä koskaan olympia-altaassa. Toki yllätyksiä tapahtuu jopa uinnissa, sillä Phelps jäi hopealle 100 metrin perhosuinnissa.

31-vuotias Phelps lopetti uransa jo kerran aiemmin eli Lontoon kisojen jälkeen vuonna 2012, mutta hän pyörsi päätöksensä vuotta myöhemmin.

”Nyt olen onnellinen siitä, miten asiat ovat menneet. Siksi tulin takaisin. En halunnut kokea ajatusta ’entä jos’ 20 vuoden kuluttua. Koska minulla oli mahdollisuus sulkea ovi tavalla, jolla halusin, siksi olen onnellinen nyt”, Phelps kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Phelps vakuuttaa, että hän ei tällä kertaa muuta mieltään.

”Ei, tämä on tehty. Ei enää neljää vuotta lisää. On aika hullua ajatella, että yli 20 vuotta sitten opettelin uimaan ja se kaikki loppuu seuraavien 48 tunnin aikana.”

Phelpsin joukkuekaveri Ryan Lochte on toista mieltä. Lochte kertoi BBC:n mukaan NBC-televisiokanavalle, että hän uskoo Phelpsin jatkavan Tokioon vuoden 2020 olympialaisiin.

”Takaan, että hän on siellä. Luulen niin. Todella luulen niin. Niinpä, Michael: Nähdään Tokiossa.”

DAVID GRAY / reuters
Hopealle 200 metrin sekauinnissa uinut Ryan Lochte uskoo Michael Phelpsin jatkavan.
Hopealle 200 metrin sekauinnissa uinut Ryan Lochte uskoo Michael Phelpsin jatkavan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!