Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuula Tenkanen mitaliasemissa, Petäjä-Sirén jatkaa uraansa Tokioon asti

Tuula Tenkanen on kokonaistilanteessa neljäntenä: ”Tein vain vääriä ratkaisuja.”

Urheilu
 
BENOIT TESSIER
26 vuotta täyttänyt Tuula Tenkanen vietti perjantaina mukavia syntymäpäiviä.
26 vuotta täyttänyt Tuula Tenkanen vietti perjantaina mukavia syntymäpäiviä. Kuva: BENOIT TESSIER

Oikukkaat olosuhteet piinasivat jälleen perjantaina Rion purjehduksen kisajärjestäjiä.

Tuula Tenkasen Laser Radialissa päästiin purjehtimaan suunnitelman mukaisesti kaksi lähtöä.

Vaikka suomalaisen sijoitukset olivat perjantaina 14 ja 8, on hän kokonaistilanteessa neljäntenä kärjen oltua vieläkin suuremmissa vaikeuksissa Atlantin aallokossa.

”Oli iso maininki ja vaikea päivä. Jaksamisessa ei ollut ongelmaa, mutta tein vain vääriä ratkaisuja. Lauantaina pitää purjehtia kaksi lähtöä hyvin. Eilen minulla oli mukavat synttärit – ei ole tainnut olla koskaan ennen yhtä paljon vieraita”, Tenkanen sanoo Suomen olympiakomitean tiedotteessa.

Tuuli Petäjä-Sirén jatkoi tasaisia otteitaan RS:X-luokassa kuittaamalla perjantaina sijoitukset 11-6-8 ja paikan sunnuntain mitalilähtöön ollen yhteistulosten 10:s.

Suurempia uutisia kuultiin kuitenkin uran jatkumiseen liittyen.

”En osaa olla kovin pettynyt, vaan on hienoa kruunata kisa mitalilähtöön. Urani jatkuu ehdottomasti Tokioon”, Petäjä-Sirén sanoi.

”Mielestäni selviydyin päivästä ihan kohtuullisesti, mutta en ollut lähelläkään vauhtia, jolla olisin noussut mitalitaisteluun. Tämä päivä oli suunnilleen samaa tasoa kuin koko viikko.”

Oman regattansa 49er FX -luokassa avanneet olympialaisten ensikertalaiset Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz selvittivät avauspäivänsä mainiosti.

Nuoret naiset eivät kovassa seurassa kalvenneet, vaan ottivat mukavat sijoitukset 7 ja 12. Tämä oikeuttaa yhteistuloksissa 10:nteen sijaan. Olosuhteiden pakosta päivän kolmas lähtö jouduttiin siirtämään seuraavaan päivään.

”Jännitti ihan sikana, ja se meni jopa vähän yli. Olemme tosi tyytyväisiä avauspäiväämme. Hyvätkin tiimit tekivät outoja juttuja, ja pysyimme ihan hyvin mukana. Tästä on kiva jatkaa huomiseen.”

Miesten Laserissa Kaarle Tapper onnistui poimimaan kovia päänahkoja purjehdittuaan perjantaina sijoitukset 17 ja 11. Kokonaistilanteessa hän on 23:s.

”Olosuhteet muuttuivat minulle paremmin sopiviksi, ja se näkyi tuloksissa.”

Joonas ja Niklas Lindgrenin 470-luokassa päästiin lopulta pitkän odottelun jälkeen purjehtimaan perjantaina vain yksi lähtö. Tuossa parivaljakon sijoitus oli 24:s ja kokonaiskisassa venekunta on nyt 21:s.

”Keli oli vaikea ja meillä oli vaikeaa. Ryhmä jakautui kahtia, ja olimme väärässä paikassa.”

Lähde: Suomen olympiakomitean tiedote

Martti Kainulainen
Tuuli Petäjä-Sirénin ura jatkuu ainakin vielä neljä vuotta.
Tuuli Petäjä-Sirénin ura jatkuu ainakin vielä neljä vuotta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!