Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ennätysloikka vei Kristiina Mäkelän finaaliin

Sandra Eriksson mietti hetken keskeyttämistä esteiden alkuerissä.

Urheilu
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Kristiina Mäkelä onnistui mainiosti Rion karsinnassa.
Kristiina Mäkelä onnistui mainiosti Rion karsinnassa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Rio de Janeiro

Kristiina Mäkelä järjesti lauantaina suomalaisen yleisurheilun paukun Rion olympialaisissa.

Hän hyppäsi kolmiloikan karsinnassa ennätyksensä 14,24 ja pääsi viidenneksi parhaalla tuloksella varhain maanantaina Suomen aikaa käytävään loppukilpailuun.

Viime talven MM-halleissa Portlandissa Mäkelä loikki kuudenneksi tuloksella 14,07. Riossa orimattilalaisen tavoitteli finaalipaikkaa SE-tuloksella. Hän jäi Heli Koivulan Suomen ennätyksestä vielä 15 senttiä.

”Jännitti paljon ja alku oli hankala. Kolmannessa hypyssä paketti pysyi hyvin kasassa ja olin hyvin iloinen”, Mäkelä sanoi tuttuun tyyliinsä.

Heinäkuun EM-kisoissa Mäkelä hyppäsi kauden parhaansa 13,95, mutta jäi kahdeksan sentin päähän pistesijasta. ”Loikissa oli jo silloin pieniä ahaa-elämyksiä rikkonaisen kevään jälkeen”, Mäkelä sanoi.

Hänen mukaansa vielä jäi senttejä varastoon loppukilpailua varten. ”Ei tuntunut siltä, että se oli elämäni pisin hyppy.”

Sandra Eriksson mietti hetken keskeyttämistä 3 000 metrin estejuoksun alkuerissä. Hän juoksi ajan 9.56,77. Hän oli yhteisajoissa 47:s.

”Luulin olevani ennätyskunnossa. Jaksoin vain kaksi kolme kierrosta. En ole koskaan keskeyttänyt, mutta nyt se kävi mielessä”, sanoi Eriksson, jolla oli samantapaisia allergiaoireita EM-kilpailuissa heinäkuussa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?