Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi-talo aukesi Riossa

Urheilu
 
Ari Pusa Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Joulupukki vieraili Suomi-talon avajaisissa.
Joulupukki vieraili Suomi-talon avajaisissa. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Riossa aukesi perjantaina Finland House, Suomi-talo, jonka tavoitteena on tehdä tunnetuksi suomalaista kestävän kehityksen periaatteita ja niin sanottua cleentech-osaamista.

Hankkeen takana on suomalaisia yrityksiä, työ- ja elinkeinoministeriö ja Suomen olympiakomitea. Talon avasi ulkoministeri Timo Soini, joka sanoi, että Suomi haluaa olla olla mukana tarjoamassa osaamistaan kansainväliselle olympialiikkeelle.

Ihan hyvä niin, mutta miksi ihmeessä tähänkin tilaisuuteen piti tuoda joulupukki? Niin omaperäistä, että hävetti, mutta ehkä siinä oli kestävän kehityksen siemen. Joulupukkia tarvitaan aina.

Yleisurheilut Riossa alkoivat toden teolla eilen lauantaina. Ohjelmassa oli muun muassa miesten pituushyppy, jonka tulokset selvisivät varhain tänä aamuna.

Pituushypyn olympiaennätys on pisin ja kovin kisojen historiassa, eikä sitä rikota Riossakaan.

Bob Beamon hyppäsi 18. lokakuuta Mexico Cityssä hurjan loikan, 890. Aikakirjojen mukaan Beamon oli ottanut finaalia edeltäneen yön varsin rennosti. Hän oli juonut tequilaa tyttöystävänsä kanssa.

Haamuhyppy tuli ensimmäisellä yrityksellä. ”Olin ajan ja avaruuden rajamailla. En uskonut hypänneeni niin pitkälle”, Beamon sanoi.

Urheilijoiden valmistautumista seuratessa tulee mieleen, että ottavatkohan he suorituksensa liiankin vakavasti. Kisan jälkeen ihmetellään, kun rentous puuttui ja jännitti.

Ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg veti aikanaan valmistautumisensa liiankin överiksi. Hänellä oli tapana tuoda kisakylään taxfree-ostoksia, viskiä ja tupakkaa.

Niin vain Sjöberg voitti maailmanmestaruuden ja otti kolme olympiamitalia 1984–1992. Tätä en nyt sano sillä, että kenenkään pitäisi matkia Sjöbergin käytöstä. Hänellä oli sittemmin omat ongelmansa.

Antibiootti näyttää tepsivän flunssaan, yskään ja olisiko ollut alkavaan keuhkoputken tulehdukseen. Joka tapauksessa lääkäri korosti, että lääke voi heikentää akillesjänteen kestävyyttä.

Kuurin aikana ja sen jälkeen pitää välttää rajua urheilemista. Hyvä muistutus kirjoittavalle ihmiselle olympialaisissa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?