Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Michael Phelpsille kulta numero 23 – ”Hänen kaltaisiaan ei tule edes kerran sukupolvessa”

Urheilu
 
Marcos Brindicci / Reuters
Michael Phelps sai kasaan 23 olympiakultaa. Ura päättyy Rioon.
Michael Phelps sai kasaan 23 olympiakultaa. Ura päättyy Rioon. Kuva: Marcos Brindicci / Reuters

Michael Phelpsin olympiakultien määrä nousi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä jo 23:een, kun uimari oli Yhdysvaltain mukana voittamassa 4x100 metrin sekauintiviestin olympiakultaa.

Uransa Rion kisoihin päättävä Phelps, 31, ui kolmantena vuorossa olleen perhososuuden ja toi viestin johtopaikalta vaihtoon. Ankkuri Nathan Adrian piti sen ja toi Yhdysvallat voittajana maaliin.

Phelpsin valmentaja Bob Bowman oli vakuuttunut, että nykyihmiset eivät tule enää näkemään ketään Phelpsin kaltaista.

”Hän on liian erityinen. Hänen kaltaisiaan ei tule edes kerran sukupolvessa. Voi mennä kymmenen sukupolvea, että tulee joku kuten Michael”, Bowman sanoi.

”Hänessä yhdistyi liian monta asiaa. Hänellä oli fyysiset taidot ja henkinen vahvuus, perhe joka tuki uintia. Hän pystyi käsittelemään tunteensa suurissa kilpailuissa ja itse asiassa esiintyi paremmin paineen alla”, Bowman luetteli.

Viestistä tullut kulta oli Phelpsille viides voitto Rion kisoissa. Ensimmäiset 23 voitostaan hän otti Ateenassa vuonna 2004.

”En usko, että näette toista MIchaelia, mutta tulette näkemään monta muuta loistavaa ihmistä. Näette Katie Ledeckyn ja Ryan Murphyn, ja toivottavasti minäkin löydän joitakin hyvistä uimareista”, Bowman sanoi.

Lähde: Reuters

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?