Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Andy Murray yrittää tehdä historiaa olympiatenniksessä: ”Siksi kukaan ei ole onnistunut siinä aikaisemmin”

Britannian Andy Murray ja Argentiinan Juan Martín del Potro kohtaavat tenniksen olympiafinaalissa aikataulun mukaan klo 21.30 sunnuntaina.

Urheilu
 
KEVIN LAMARQUE / Reuters
Andy Murray voitti olympiakultaa Lontoossa 2012.
Andy Murray voitti olympiakultaa Lontoossa 2012. Kuva: KEVIN LAMARQUE / Reuters

Rion olympialaisissa tennis on ollut yksi niistä lajeista, jonka kohdalla on pohdittu, arvostavatko tähtipelaajat olympiamitalia tarpeeksi korkealle.

Miesten maailmanlistan kymmenestä parhaasta puolet jättäytyi pois Riosta. Myös naisissa kärkipelaajia puuttui olympiatenniksestä. Riossa maailman ykköset Novak Djokovic ja Serena Williams putosivat turnauksesta yllättävän nopeasti.

On vaikuttanut siltä, että olympiatennis jää tähtipelaajien arvoasteikossa roimasti grand slam -turnausten taakse. Monen kohdalla näin varmasti on, mutta kun lauantaina seurasi Puerto Ricon Mónica Puigin riemua naisten kaksinpelin olympiavoiton varmistuttua tai Espanjan Rafael Nadalin pettymystä välierätappion jälkeen, huomasi, kuinka paljon nämä kisat heille merkitsevät.

Välierässä Nadalin kukisti Argentiinan Juan Martín del Potro, joka vertasi kultamitalia grand slam -voittoon.

”Sen merkitys on suuri, ehkä jopa erityisempi kuin US Openin voiton”, vuonna 2009 US Openin voittanut del Potro sanoi AFP:n mukaan.

Miesten loppuottelu pelataan aikataulun mukaan sunnuntaina kello 21.30. Del Potro haastaa finaalissa hallitsevan olympiavoittajan, Britannian Andy Murrayn.

Murray yrittää tehdä olympiafinaalissa historiaa. Yksikään pelaaja ei ole voittanut tenniksessä kultaa kaksissa peräkkäisissä olympiakisoissa.

”Se merkitsisi minulle paljon. Se ei ole helppoa, siksi kukaan ei ole onnistunut siinä aikaisemmin”, Murray sanoi.

Heinäkuussa Wimbledonin tennisturnauksen voittanut Murray on loppuottelun ennakkosuosikki.

”Andy on suosikki, se on selvää. Olen iloinen menestyksestäni. Elän unelmaani ja yleisö saa minut itkemään joka pelin jälkeen”, Lontoon olympialaisissa pronssia voittanut Del Potro kertoi.

Finaali ei kuitenkaan ole Murraylle mikään läpihuutojuttu. Del Potron vireestä kertoo, että hän kukisti olympiatenniksessä miesten ykköspelaajan Djokovicin.

”Juan Martín on pelannut täällä loistavasti, ja hänellä on paljon itseluottamusta, kun hän kaatoi Novakin”, Murray muistutti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!