Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Antti Ahokas palasi lupaavasti jalkaleikkauksen jälkeen – valmennussekoilutkin jääneet taakse

Lappeenrantalainen oli Vierumäen golfkisan harvoja kotimaisia valopilkkuja, voiton vei englantilainen kiertuejyrä

Urheilu
 
Kai Kilappa
Antti Ahokkaan (vas.) apuna oli ammatticaddie Karri Kakko.
Antti Ahokkaan (vas.) apuna oli ammatticaddie Karri Kakko. Kuva: Kai Kilappa

Vierumäki. Kokenut Antti Ahokas oli yksi harvoista suomalaisista valopilkuista Vierumäellä sunnuntaina päättyneessä golfin Euroopan haastajakiertueen eli Challenge Tourin (CT) kilpailussa.

Hurjan avauspuoliskon (viisi alle) perusteella Ahokas näytti kiilaavaan parhaaksi suomalaiseksi, mutta pieni notkahdus takaysillä (kaksi bogia) jarrutti vauhtia.

Lopulta paras suomalainen oli sijalle 26 päätynyt Teemu Bakker (-7), josta Ahokas ja Tapio Pulkkanen jäivät lyönnin päähän.

Ahokas oli kuitenkin päätöspäivän kovin suomalainen nousija, kun sijoitus parani 18 pykälää 30:nneksi.

Monenlaisia vaiheita urallaan kokenut Ahokas pelasi mallikkaasti siihen nähden, että hän palasi hiljattain kolmen kuukauden kilpailutauolta.

Kesäkuun alussa operoitiin hänen oikea jalkateränsä, jossa oli todettu rasitusmurtuma. Puoleentoista kuukauteen Ahokas ei pystynyt kävelemään.

”Kahden viikon päästä leikkauksesta aloin treenata. Tauko teki ihan hyvää. Olen saanut rauhassa treenata ja panna kuntoon niitä asioista, jotka keväällä eivät olleet ihan jiirissä. Ne olivat lähinnä teknisiä juttuja. Vieläkin tulee raudoilla huonoja lyöntejä”, lappeenrantalainen Ahokas sanoi.

Ahokas myönsi, että ”kiima” päästä kilpailemaan oli kova. Yhden kotimaisen verryttelykisan jälkeen hän palasi CT:lle runsas viikko sitten Ruotsissa ja sijoittui 42:nneksi.

Nyt suoritus oli jo ehjempi.

”Kaikkiaan on rauhallinen mieli kokonaisuutena pelistä. Tiesin, että olen aika valmis kisaamaan. Kun kesällä kisataan, ei paljon ehdi treenata. Nyt kun on pelkästään treenannut, on toistoja niin paljon alla, että rutiini on hyvä.”

Jotain jäi sentään hampaankoloon.

”Tänään oli paikka mennä alas, mutta se jää tuleviin kisoihin. Kierroksen puolivälissä kahdeksan alle [64] oli sellainen numero, johon pyrin. Mutta hyvä fiilis jäi.”

Suomalaisessa mittakaavassa Ahokkaalla oli erittäin menestyksekäs ja lupaava amatööriura, mutta ammattilaisena hän ei ole pystynyt vastamaan omiin eikä muittenkaan odotuksiin.

Parhaimmillaan hän piipahti Euroopan pääkiertueella, mutta ei ole pystynyt vakiinnuttamaan paikkaansa haastajatasollakaan. Nyt hän pelaa siellä villeillä korteilla.

Ahokkaan valmentajana on noin vuoden ajan toiminut alallaan maan ykkösketjuun kuuluva Mika Piltz, joka itsekin kilpaili Vierumäellä villillä kortilla karsiutuen jatkosta (72+75).

”Tämä on ollut hyvin rauhoittavaa aikaa. Se on selkeyttänyt monta asiaa. Tuntuu, että tietty sekoilu svingi- ja valmennusjutuissa on tullut tiensä päähän. Nyt keskitytään ihan pariin asiaan”, Ahokas sanoi yhteistyöstä Piltzin kanssa.

Ahokas ynnäsi, että seitsemän viime vuoden aikana hänellä on ollut ennen Piltziä neljä eri valmentajaa.

”On se liikaa, mutta sekin polku on kuljettava ja löydettävä omanlainen tapa toimia. Nyt ainakin tuntuu, että on hyvä meininki.”

Yhteistyökumppanuuden kautta Ahokas oli Vierumäen kisan järjestelyissä mukana alusta lähtien.

”Tämä kilpailu antoi koko kauteen paljon voimaa. Halusin pelata hyvin ns. kotikisassa. Mitä olen kavereilta kuullut, kaikki ovat nauttineet tästä viikosta.”

Parhaaksi suomalaiseksi kivunnut espoolainen Bakker oli tyytyväinen uransa ensimmäiseen kisaan Vierumäellä.

”Peli oli parempaa kuin koko vuonna. Nyt sain lisää itseluottamusta ja vauhtia eteenpäin, kun kausi on ollut vaikea. Tänään oli saumoja parempaankin”, Ahokkaan tavoin tuloksen 67 pelannut Bakker sanoi.

Kilpailun voitti tuloksella -15 jo ennen päätöskierrosta johtanut 38-vuotias englantilainen kiertuejyrä Sam Walker, jolla on pääkiertueeltakin lähes 200 starttia.

”Pelasin todella hyvin tänään. Tuntuu todella hyvältä, vaikka voisin olla ikäni puolesta isä puolelle näistä kavereista”, leukaili Walker, jonka tuorein kolmesta edellisestä CT-voitosta tuli kymmenen vuotta sitten.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?