Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitali karkasi Ilosen mailasta: ”Turpiin tuli, mutta Mikko kantoi itsensä tyylikkäästi”

Ilonen pelasi viimeisen kierroksen 73 lyöntiin (+2). Kokonaiskisassa hän sijoittui jaetulle 21. tilalle (-3).

Urheilu
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Mikko Ilosen päätöspäivä Rion olympiagolfissa ei sujunut parhaimmalla mahdollisella tavalla.
Mikko Ilosen päätöspäivä Rion olympiagolfissa ei sujunut parhaimmalla mahdollisella tavalla. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Rio de Janeiro.

Mitali karkasi väistämättä Mikko Ilosen käsistä olympiagolfin päätöspäivänä Riossa.

Olympiapronssi oli ennen sunnuntaita neljän lyönnin päässä, mutta hyvä alku suli kahteen bogiin toisella ja neljännellä reiällä.

Myös toinen lenkki alkoi bogilla (yksi yli parin). Kaikkiaan tuloskorttiin tuli kolme birdietä ja viisi bogia, jotka olivat kovatasoissa kilpailussa liikaa.

Ilonen pelasi viimeisen kierroksen 73 lyöntiin (+2). Kokonaiskisassa hän sijoittui jaetulle 21. tilalle (-3). Neljän päivän kierrostulokset olivat 73–69–66 ja 73 lyöntiä.

”Keitän hyvät kahvit, kun pääsen kisakylään. En käy surkuttelemaan mitään. Hieno kokemus”, Ilonen sanoi ensi kertaa 112 vuoteen pelastusta olympiagolfista.

Valmentaja Timo Rauhalan mukaan Ilosen mitalijahti tyssäsi puttipeliin. ”Putit olivat hyviä, mutta ne eivät pudonneet. Turpiin tuli, mutta Mikko kantoi itsensä tyylikkäästi.”

Tuore major-voittaja Henrik Stenson ja britti Justin Rose kävivät kutkuttavan kamppailun olympiakullasta. Miesten kesken eroa oli pitkin päivää vain yksi lyönti. Selkäkrampista kärsinyt Stenson teki viimeisellä reiällä bogin, ja Rosille olisi riittänyt par olympiakultaan, mutta hän päätti kierroksensa birdieen.

Yhdysvaltojen Matt Kuchar nousi pronssille Ilosen ryhmästä. Periaatteessa sama mitali oli myös lahtelaisen hanskassa.

Kuchar sivusi sunnuntaina olympiakentän ennätystä 63 lyönnillään. Australian Marcus Fraser pelasi saman tuloksen avauspäivänä torstaina.

Kucharin lopputulos oli –13, kaksi lyöntiä vähemmin kuin Rosella.

”Olihan se nousu mahdollista, muttei Ilosen kohdalla”, Ilonen sanoi. ”Tuli liikaa snadeja bulleja ja putit jäivät liian pitkiksi.”

Roope Kakko pelasi Riossa kierrostulokset 72, 76, 68 ja 70 lyöntiä. Lopputulos oli kaksi yli parin. Viimeisen kierroksen hän löi tulokseen –3. Hän oli jaetulla 43. tilalla.

Sunnuntai alkoi komeasti birdieillä Ilosen tapaan. Vitosväylällä hän teki eaglen, kaksi alle parin.

”Siihen tuli kolme hyvää lyöntiä. Muuten viimeinen rutistus jäi puuttumaan. En ollut enää huolissani, kun kärkeen ei ollut enää asiaa”, Kakko sanoi.

Millainen kokemus olympiaturnaus sinulle oli?

”Upea kokemus. Kiva, että sain olla mukana. Pelaaminen ei mennyt työn puolelle, kuten joskus ammattilaiskisoissa on tapana. Tuli ihan junnuvuodet mieleen, kun sai vain pelata.”

Oli lähellä, mutta lopulta kaukana, ettei Kakosta ja hänen puolisostaan Minea Blomqvist-Kakosta tullut ensimmäistä avioparia olympiagolfissa. Minea Blomqvist-Kakon rankingsijoitus ei kuitenkaan riittänyt Rioon asti.

Keskiviikkona alkavassa naisten kilpailussa Suomea edustavat Ursula Wikström ja Noora Tamminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!