Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Golfin olympiamitali karkasi Mikko Ilosen ulottumattomiin

”Keitän hyvät kahvit, kun pääsen kisakylään.” Britannian Justin Rose otti olympiakullan.

Ari Pusa HS

Rio de Janeiro

Mitali karkasi väistämättä Mikko Ilosen käsistä olympiagolfin päätöspäivänä Riossa.

Olympiapronssi oli ennen sunnuntaita neljän lyönnin päässä, mutta hyvä alku suli kahteen bogiin toisella ja neljännellä reiällä.

Myös toinen lenkki alkoi bogilla (yksi yli parin). Kaikkiaan tuloskorttiin tuli kolme birdieä ja viisi bogia, jotka olivat kovatasoissa kilpailussa liikaa.

Ilonen pelasi viimeisen kierroksen 73 lyöntiin (+2). Kokonaiskisassa hän oli jaetulla 21. tilalle (–3). Neljän päivän kierrostulokset olivat 73, 69, 66 ja 73 lyöntiä.

”Keitän hyvät kahvit, kun pääsen kisakylään. En käy surkuttelemaan mitään. Hieno kokemus”, Ilonen sanoi ensi kertaa 112 vuoteen pelatusta olympiagolfista.

Valmentaja Timo Rauhalan mukaan Ilosen mitalijahti tyssäsi puttipeliin. ”Putit olivat hyviä, mutta ne eivät pudonneet. Turpiin tuli, mutta Mikko kantoi itsensä tyylikkäästi.”

Tuore major-voittaja Henrik Stenson ja britti Justin Rose kävivät kutkuttavan kamppailun olympiakullasta. Miesten kesken eroa oli pitkin päivää vain yksi lyönti. Selkäkrampista kärsinyt Stenson teki viimeisellä reiällä bogin. Roselle olisi riittänyt par-tulos olympiakultaan, mutta hän päätti kierroksensa birdieen.

Yhdysvaltojen Matt Kuchar nousi pronssille Ilosen ryhmästä.

Periaatteessa sama mitali oli myös lahtelaisen hanskassa.

Kuchar sivusi sunnuntaina olympiakentän ennätystä 63 lyönnillään. Australian Marcus Fraser pelasi saman tuloksen avauspäivänä torstaina.

Kucharin lopputulos oli –13, kaksi lyöntiä vähemmin kuin Rosella. ”Olihan se nousu mahdollista, muttei Ilosen kohdalla”, Ilonen sanoi. ”Tuli liikaa snadeja bulleja, ja putit jäivät liian pitkiksi.”

Roope Kakko pelasi Riossa kierrostulokset 72, 76, 68 ja 70 lyöntiä. Lopputulos oli kaksi yli parin. Viimeisen kierroksen hän löi tulokseen –3. Hän oli jaetulla 43. tilalla.

Sunnuntai alkoi komeasti birdieillä Ilosen tapaan. Vitosväylällä hän teki eaglen, kaksi alle reiän parin.

”Siihen tuli kolme hyvää lyöntiä. Muuten viimeinen rutistus jäi puuttumaan. En ollut enää huolissani, kun kärkeen ei ollut enää asiaa.”

Millainen kokemus olympiaturnaus sinulle oli?

”Upea kokemus. Kiva, että sain olla mukana. Pelaaminen ei mennyt työn puolelle, kuten joskus ammattilaiskisoissa on tapana. Tuli ihan junnuvuodet mieleen, kun sai vain pelata”, Kakko sanoi.

Oli lähellä, mutta lopulta kaukana, ettei Kakosta ja hänen puolisostaan Minea Blomqvist-Kakosta tullut ensimmäistä avioparia olympiagolfissa. Minea Blomqvist-Kakon rankingsijoitus ei kuitenkaan riittänyt Rioon asti.

Keskiviikkona alkavassa naisten kilpailussa Suomea edustavat Ursula Wikström ja Noora Tamminen.

ANDREW BOYERS / Reuters
Justin Rose hallitsi parhaiten kisan kärjessä käydyn hermopelin ja nappasi olympiakultaa.
Justin Rose hallitsi parhaiten kisan kärjessä käydyn hermopelin ja nappasi olympiakultaa.
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Roope Kakko otti sunnuntain viimeiset reiät jo rennosti. Hän ei ollut 40 parhaan joukossa.
Roope Kakko otti sunnuntain viimeiset reiät jo rennosti. Hän ei ollut 40 parhaan joukossa.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?