Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brasilialaista olympiahuumoria ja eläimellistä menoa viheriöillä

Urheilu
 
Ari Pusa Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.
Kimmo Taskinen HS
Vesisika on maailman suurin jyrsijä. Rion golfaajia eivät kuitenkaan häirinneet.
Vesisika on maailman suurin jyrsijä. Rion golfaajia eivät kuitenkaan häirinneet. Kuva: Kimmo Taskinen HS

Alkuun brasilialaista olympiahuumoria: Terroristijärjestö Isis valittaa, että Brasiliassa on mahdotonta harjoittaa terrorismia.

Isisin pommit varastetaan Rion lentokentällä. Aiemmin jo yksi terroristi sai zikaviruksen, toinen siepattiin ja yhden päälle ajoi auto, koska kuski ei piitannut punaisesta valosta.

Brasilialaiset haluavat tehdä vitsejä kaikesta. Vitsit otetaan harvoin vakavasti. Niille on hyvä nauraa, koska ne kertovat paljon brasilialaisesta kulttuurista ja elämästä.

Ehkä siksi Rion lentokentällä oli tullessa kyltti, jossa luki: Tervetuloa helvettiin.

Lasse Virénin varjo seurasi Riossa muitakin juoksijoita kuin Mo Farahia. Samantapainen ylösnousemus nähtiin naisten estejuoksussa.

Etiopialaisen Etenesh Diron kannoille hypittiin kesken matkan. Oikean jalan kantapää nousi ylös piikkarista. Diron yritti panna sitä paikoilleen, mutta heitti koko piikkarin pois jalastaan.

Hetken päästä hän pysähtyi uudestaan ja riisui vielä sukankin. Sen jälkeen hän ohitti paljain jaloin ja yhdellä piikkarilla tukun muita juoksijoita.

Palkintona oli finaalipaikka, tosin Etiopian protestin kautta. Kannattaa seurata, miten Diro juoksee maanantaina loppukilpailussa. Hän on sentään tilastojen nelonen.

Olympiahistorian ensimmäinen golfturnaus 112 vuoteen päättyi sunnuntaina. Etukäteen pelaajia jännitti, näkevätkö he maailman suurinta jyrsijää, Etelä-Amerikassa esiintyvää kapybaraa eli vesisikaa.

Jopa 70 kiloa painava eläin viihtyy kentillä, koska se voi syödä ruohoa. Kisan aikana kapybaraa ei näkynyt, mutta harjoituskierroksilla se nousi vedestä Mikko Ilosen kohdalla.

”Vähän siinä hätkähdettiin”, valmentaja Timo Rauhala sanoi.

Pelaajia oli myös varoitettu puissa olevista käärmeistä, jos sattuu tulemaan vessahätä kesken kierroksen. Riossa on hieno kenttä, mutta vessoja on vain lähtöalueella.

Golf jatkaa olympialaisten ohjelmassa ainakin seuraavissa kisoissa Tokiossa 2020. Japanilaiset tuskin nuukailevat vessojen määrissä.

Myös ulkoministeri Timo Soini seurasi Suomi-paidassa golfia päätöspäivänä. Suomen olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen lähti hänelle oppaaksi kentälle. Ravimies Soinille kokemus oli uusi.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!