Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuningas Bolt täysin omassa kastissaan – katso maailman nopeimman miehen mykistävät tilastot

Urheilu
 
Rio Gandara / HS
Usain Bolt on kaikkien aikojen paras pikajuoksija.
Usain Bolt on kaikkien aikojen paras pikajuoksija. Kuva: Rio Gandara / HS

Jamaikan Usain Bolt haluaa todellakin jäädä yleisurheilun historiaan kuolemattomana. Maailman nopein mies otti kolmannen peräkkäisen olympiakullan miesten 100 metrillä, mutta kulta oli vasta ensimmäinen kisojen kolmesta askeleesta.

Seuraavana on vuorossa tiistaina alkava 200 metriä, ja tavoitteen huipentaa 4x100 metrin viesti.

”Joku sanoi, että minusta voi tulla kuolematon. Kaksi mitalia lisää, ja voin jäädä eläkkeelle. Kuolemattomana”, Bolt totesi 100 metrin mestaruuden jälkeen.

21. elokuuta 30-vuotispäiväänsä juhliva jamaikalaiskiitäjä on jo nyt kaikkien aikojen paras pikajuoksija. Hänellä on nimissään kolme maailmanennätystä, joista etenkin 100 metrin 9,58 vaikuttaa täysin saavuttamattomalta.

200 metrin 19,19 on sekin huikaisevan kova, ja lisäksi Bolt oli juoksemassa 4x100 metrin viestin maailmanennätystä 36,84 vuoden 2012 olympialaisissa yhdessä Nesta Carterin, Michael Fraterin ja Yohan Blaken kanssa.

Ennätystehtailun ohessa Bolt on hallinnut arvokisoja vuodesta 2008 lähtien. Ainoa tahra on vuoden 2011 Daegun MM-kisat, joissa menestysputki katkesi varaslähtöön ja hylkäämiseen.

Bolt on voittanut olympiakultaa kolmesti 100 metrillä ja kahdesti sekä 200 metrillä että 4x100 metrin viestissä. ”Tripla-triplan” on tarkoitus siis täydentyä Riossa.

MM-kisoista tuomisina on ollut samoilta matkoilta yhtä vaille täydellinen sarja neljistä peräkkäisistä kisoista vuodesta 2009 lähtien, eli yhteensä 11 MM-kultaa.

Vaikka mies ei ole ennätysvuosiensa vireessä, on vaikea nähdä, että ainakaan 200 metrillä löytyisi todellista haastajaa Riossa.

Viestissä kaikki on mahdollista, mutta Jamaika on osoittanut, että se hallitsee arvokisojen paineet, ja joukkue on valmis täydentämään Boltin kuolemattomuuden.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!